Jau visus metus netilo kalbos, kad Toronto „Raptors“ klubas nori ir jau bandė, bet niekaip nesugebėjo išmainyti 25-erių metų centro iš Lietuvos.

Ir nors ikisezoninių rungtynių metu JV demonstruoja puikią sportinę formą, o tiek treneris Dwane'as Casey, tiek ir komandos draugai negali atsižavėti mūsiškio žaidimo pokyčiais, Z. Lowe'as įsitikinęs – kanadiečiai vėl bandys atsisveikinti su vidurio puolėju.

„Skaičiuojant tik 10 žaidėjų atlyginimus, Toronto ekipa 2018-2019 metų sezone prabangos mokesčio lubas viršytų 4 mlm. Dėl mokesčių šiemet jiems teko aukoti DeMarre'ą Carrollą ir pirmojo rato šaukimą. Atsisakyti Valančiūno yra jų realistiškiausias variantas norint išspręsti šį klausimą, – akcentavo žurnalistas.

– Vertinant centrų lygoje perteklių, turėtume pamatyti vis daugiau komandų apsikeitimų aukštaūgiais: jūs paimkite mano vyrukų, nes jo atlyginimas telpa į jūsų algų lapą, o mes paimsime jūsų žaidėją su ilgesne sutartimi, bet mažesniu atlyginimu.

Valančiūnas galėtų atsidurti Orlande, kuriame vadovauja buvęs „Raptors“ generalinis direktorius Jeffas Weltmanas, vietoje Nikola Vučevičius. Toks susitarimas Torontui leistų ateinančius dvejus metus sutaupyti apie 7 mln. Be to, Vučevičiaus sutartis baigiasi metais anksčiau nei JV.

Tačiau pagal lygos taisykles ir „Raptors“ bei J. Weltmano susitarimą, šios dvi ekipos mainų atlikti negali iki pat balandžio arba gegužės mėnesio (priklauso nuo to, kada „Raptors“ baigs sezoną).“

Jeigu šis planas neišdegtų, Z. Lowe'as įžvelgė ir dar vieną potencialiai naują Jono karjeros stotelę.

„O ką manote apie Valančiūno ir Tysono Chandlerio mainus? Taip Toronto klubas gautų pajėgų veteraną ir sutaupytų tiek pat pinigų, o Finikso „Suns“ atitektų kur kas jaunesnis centras. Visgi dėl ilgo Jono kontrakto tai padaryti gali būti sunku – norint atsikratyti Valančiūnu, gali tekti pridėti ir dar kažką. Tačiau jie taip pat gali panorėti JV iškeisti ne į aukštaūgį, nes jų „Raptors“ komandoje ir taip ir yra nemažai“, – svarstė jis.

Amerikietis ryžosi pagalvoti, kad jeigu „Raptors“ NBA čempionate pasirodytų itin prastai, galbūt tarp galimų pavardžių mainams atsidurti galėtų ir DeMaras DeRozanas.

Dar keletas įdomesnių iš visų 32-ejų Z. Lowe'o prognozių: „Warriors“ laimės 70 rungtynių, „Rockets“ Vakaruose užims antrą vietą, Kawhi Leonardas laimės MVP titulą, iki Kalėdų bus atleistas bent vienas treneris, LeBronas Jamesas vėl paliks Klivlandą.