Šiąnakt Jeffo Hornaceko vadovaujamai ekipai nepadėjo latvis Kristapas Porzingis, tačiau po ilgos pertraukos į aikštę grįžo Mindaugas Kuzminskas, Niujorko komandos gretose sužaidęs pirmąsias minutes po Europos vyrų krepšinio čempionato.

Kairės blauzdos raumens skausmus pasiruošimo sezonui laikotarpiu kentęs lietuvis ir šiame susitikime savo eilės laukė ilgai – ant parketo Kūzia pasirodė tik likus mažiau nei septynioms minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Be krepšinio praleistos savaitės sukaustė Mindaugo startą. Pirmaisiais dviem prisilietimais prie kamuolio mūsų tėvynainis prametė iš baudos aikštelės mestą dvitaškį ir gavo bloką nuo varžovų aukštaūgio Iano Mahinmi, o po kelių akimirkų prametė tritaškį iš aikštės kampo.

Visgi „Knicks“ atsiliekant rezultatu 92:105 lietuvis pataikė sudėtingą tritaškį per varžovo rankas, kitoje atakoje tolimą metimą pataikė Ronas Bakeris, o po M. Kuzminsko dėjimo iš viršaus komandas skyrė tik šeši taškai – 101:107.

Į lemiamą šturmą pakilę šeimininkai sumažino atsilikimą iki keturių taškų, tačiau lemiamomis akimirkomis šaltakraujiškiau sužaidę „Wizards“ išsaugojo pergalę savo rankose.

Viso Mindaugas per 7 aikštėje praleistas minutes pelnė 5 taškus (2/7 met., 1/4 trit.) ir užsidirbo vieną asmeninę pražangą.

Įspūdingą pasirodymą šiame sustikime surengė vienas pagrindinių Kūzios konkurentų Dougas McDermottas, pataikęs keturis tolimus metimus ir atlikęs įspūdingą dėjimą į varžovų krepšį. Iš Oklahomos „Thunder“ po Carmelo Anthony mainų į Niujorką atvykęs snaiperis viso vos per 24 minutes sumetė 21 tašką.

Dėl traumos šį susitikimą praleidus aštuntajam šių metų naujokų biržos šaukimui prancūzui Frankui Ntilikinai itin silpnai jo minutes įžaidėjo pozicijoje išsidalino likę „Knicks“ aikštės generolai Ramonas Sessionsas, Jarrettas Jackas ir R. Bakeris, kartu pataikę tik 3 iš 14 iš žaidimo atliktų metimų ir viso pelnę 10 taškų.

Vašingtono klubui šiame susitikime nepadėjo geriausiu komandos krepšininku laikomas Johnas Wallas, rungtynes praleidęs poilsio sumetimais. Pasiruošimo sezonui stadijoje „Wizards“ iškovojo keturias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą.

Svečiai iš JAV sostinės užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių santykiu 41-32, o iš žaidimo atakavo net 53 procentų taiklumu.

„Knicks“: Timas Hardaway'us 23, Dougas McDermottas 21 (8/12 met., 4/6 trit.), Enesas Kanteris 15, Michaelas Beasley 10 taškų.

„Wizards“: Bradley Bealas 24, Kelly Oubre 21, Jasonas Smithas 17, Otto Porteris 11, Tomašas Satoransky 10 taškų.

Pirmąsias reguliariojo sezono rungtynes „Knicks“ naktį iš ketvirtadienio į penktadienį žais Oklahomoje, kur susitiks su buvusio klubo lyderio C. Anthony atstovaujama „Thunder“ ekipa.