Vasario mėnesį Klivlando „Cavaliers“ gretose debiutavusiam A. Bogutui pirmosios rungtynės susiklostė košmariškai – nepraėjus nė minutei australui lūžo koja ir aukštaūgis buvo priverstas praleisti visą likusį 2016-17 metų sezoną.
Andrew Boguto debiutas Klivlando klube

Ketverius metus „Golden State Warriors“ gretose praleidęs vidurio puolėjas pernai vasarą buvo iškeistas į Dalaso „Mavericks“ ekipą, kuri mainų lango užsidarymo dieną Australijos rinktinės narį kartu su krašto puolėju Justinu Andersonu išsiuntė į Filadelfijos „76ers” mainais už Nerlensą Noelį.

Po keturių dienų iš Filadelfijos klubo atleistas A. Bogutas pasirašė sutartį su principiniais „Warriors“ varžovais „Cavaliers“, tačiau jau minėtose pirmosiose rungtynėse su Majamio „Heat“ po kontakto su varžovu Okaro White'u susilaužė kairįjį blauzdikaulį.

32-ejų metų aukštaūgį 2005-ųjų naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pasirinko Milvokio „Bucks“ ekipa. Per savo karjerą A. Bogutas vidutiniškai pasižymėjo 10 taškų ir 8,9 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Traumų kamuojamas žaidėjas per pastaruosius du sezonus sužaidė vos 53 rungtynes.

Toks australo sprendimas nustebino dalį NBA apžvalgininkų – lygos užkulisiuose tikėtasi, jog krepšininkas ieškos galimybės atstovauti dėl aukščiausių tikslų kovosiančiai ekipai, tačiau pasirinko 26 pergales pernai iškovojusius „Lakers“.

Pasirinkimui įtakos galėjo turėti A. Bogutui puikiai pažįstamas vyriausiasis Los Andželo ekipos treneris Luke'as Waltonas, dirbęs kartu su aukštaūgiu „Warriors“ organizacijoje.
Andrew Bogutas ir Luke'as Waltonas

Po šios sutarties pasirašymo „Lakers“ savo sudėtyje turi keturis vidurio puolėjus – A. Bogutą, Brooką Lopezą, Ivicą Zubacą ir Thomasą Bryantą.