B. Donohue jau du dešimtmečius dirba sporto versle, o pastaruoju metu konsultuodavo visus 64 NBA, WNBA ir NBA G lygos klubus apie pardavimų ir skaitmeninio marketingo strategijas.

Jau yra aišku, kad septyniolika iš trisdešimties NBA klubų sutiko dalyvauti pirmajame inauguraciniame elektroninio sporto lygos sezone. Neabejojama, kad nuo antrų metų gali prisijungti visos Nacionalinės krepšinio lygos ekipos.

B. Donohue, lankydamasis „Gamescom“ konferencijoje Vokietijoje, atskleidė dar daugiau detalių apie būsimą NBA 2K lygą. Vadovas pasakojo, kad tai bus pirmoji e-sporto lyga, kuri buvo įkurta klasikinės sporto organizacijos iniciatyva. Lemiamas faktorius buvo tai, kad dešimtys NBA klubų yra investavę arba turi savo delegatus profesionalioje žaidimų industrijoje.
Brendanas Donohue

Pavyzdžiui, Hiustono „Rockets“ klubas yra įkūręs atskirą dedikuotą elektroninio sporto padalinį organizacijoje iki kol dar nebuvo paskelbta apie NBA ir „Take-Two Interactive“ kuriamą lygą. Sakramento „Kings“ ir Filadalfijos „76ers” investavo į profesionalius e-sporto klubus, kurie rungtyniauja „League of Legends“ žaidimo turnyruose.

Kitas įdomus dalykas tai, kad NBA e-lygos žaidėjai treniruosis ir gyvens atstovaujamų klubų miestuose, bet rungtyniauti visada vyks į specialią studiją Niujorke. Tai bus didelis logistikos išbandymas, bet NBA pasiruošusi tam, nes siekia aukščiausio lygio transliacijų kokybės. Brendenas Donohue neatmetė galimybės, kad ateityje lygą gali papildyti Azijos ir Europos klubai.

Vien Kinijoje yra 35 milijonai „NBA 2K” žaidėjų, o senajame žemyne krepšinio simuliatorius pagal populiarumą nusileidžia tik interaktyviosioms futbolo pramogoms. Taip pat yra kalbama apie tai, kad elektroniniams sportininkams bus privalomas fizinis aktyvumas ir paskirtas specialus valandų skaičius sporto salėje.
Būsimos NBA E-lygos komandos

NBA elektroninio sporto lyga turėtų startuoti nuo 2018 m. gegužės mėnesio. Vadovai žada, kad kiekvienas žaidėjas turės galimybę patekti į naująją lygą. Pirmosios atrankos planuojamos vasarį, o naujokų birža – kovo mėnesį. Gal būt vieną dieną sirgsime už lietuvį rungtyniaujantį NBA e-sporto arenose.