Iškilminga „Juodosios Mambos“ pagerbimo ceremonija numatyta gruodžio 18-ąją dieną, prieš rungtynes su „Golden State Warriors“ krepšininkais. Pats K. Bryantas išgirdęs apie išskirtinį klubo sprendimą teigė, jog visą gyvenimą svajojo pamatyti savo pavarde papuoštus marškinėlius, kylančius „Lakers“ šventovėje, tačiau niekada neįsivaizdavo, jog arenos palubėje atsidurs dveji Kobės marškinėliai.

1996-aisiais metais NBA karjerą pradėjęs krepšininkas lygiai pusę savo karjeros vilkėjo 8-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Per šį dešimtmetį gynėjas aštuonis kartus dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse ir iškovojo tris lygos čempiono titulus.

Kobe Bryantas

Likusius dešimt karjeros metų Kobe praleido kaip 24-asis „Lakers“ numeris, ir per šį laikotarpį savo trofėjų kraitį papildė dar dviem NBA čempiono žiedais ir vieninteliais dviem naudingiausio finalo serijos žaidėjo apdovanojimais. Įdomu ir tai, jog visą antrąją karjeros pusę Los Andželo legenda praleido kasmet patekdamas į Visų žvaigždžių rungtynes.

Per savo įspūdingą karjerą K. Bryantas viso pelnė 33,643 taškus ir paskutiniajame savo sezone aplenkęs Michaelą Jordaną tapo trečiu rezultatyviausiu visų laikų lygos krepšininku bei daugiausiai taškų NBA istorijoje pelniusiu gynėju.

Aukščiau už Kobę šiame sąraše įsitaisę Karlas Malone'as ir Kareemas Abdul-Jabbaras savo profesionalių krepšininkų karjeras taip pat baigė Los Andželo „Lakers“ klube.

Los Andželo organizacija prieš analogiškas ceremonijas įprastai sulaukia, kol jų nusipelnę žaidėjai būna įtraukiami į Krepšinio šlovės muziejų. K. Bryantas tapo antruoju klubą šią taisyklę sulaužyti privertusiu krepšininku po 2013-ais metais identiškos garbės sualukusio Shaquille'o O'Nealo.

Be K. Bryanto ir S. O'Nealo (numeris 34) „Lakers“ taip pat jau yra pagerbę Wiltą Chamberlainą (13), Elginą Baylorą (22), Gailą Goodrichą (25), Magicą Johnsoną (32), K. Abdul-Jabbarą (33), Jamesą Worthy (42), Jerry Westą (44) ir Jamaalą Wilkesą (52) bei ilgametį komandos rungtynių komentatorių Chicką Hearną.

Išskirtinio sprendimo pareikalavusią situaciją pakomentavo ir generalinis klubo vadybininkas M. Johnsonas: „Jis nusipelnė šios garbės. Kobe yra vienas geriausių „Lakers“ ir apskritai visų laikų krepšininkų. Laukiu dienos, kai pamatysiu abi jo aprangas kylančias į padangę ir galėsiu atšvęsti šią ypatingą akimirką su juo pačiu ir jo šeima“.