Tam nenusileidžia „NBA 2K” kūrėjai, kurie pateikia vis daugiau intriguojančių detalių. Viena iš jų – naujame žaidime bus visų trisdešimties NBA klubų visų laikų geriausios ekipos. Tai reiškia, kad žaidimų mėgėjas, pasirinkęs savo mėgstamiausios komandos legendinę versiją, galės išvysti žinomiausius ir geriausius tai ekipai atstovavusius atletus.

Kūrėjai neatskleidžia, pagal kokius kriterijus bus atrinkti legendiniai krepšininkai, o tai kelia dar didesnį susidomėjimą tarp krepšinio bendruomenės narių.

Visgi Los Andželo „Lakers“ sirgaliams pasisekė – jų vienintelės mylimos komandos legendinė sudėtis paskelbta viešai: Magicas Jonhsonas, Jamesas Wothy, Shaquillas O’Nealas, Kobe Bryantas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Paul Gasolis ir kiti.

Visų laikų "Lakers" geriausieji (NBA 2K18 kadras)

Remdamiesi pateikta „NBA 2K” kūrėjų informacija, pabandėme atlikti prognozę apie Lietuvos krepšinio legendų – Arvydo Sabonio ir Šarūno Marčiulionio, atstovavusių „Blazers“ ir „Warriors“ komandoms, potencialius vaidmenis naujame žaidime.

Visų pirma, dabartiniam LKF prezidentui yra suteiktas vienas aukščiausių reitingų tarp visų Portlando komandos legendinių krepšininkų. A. Sabonis nusileidžia tik NBA čempionui Clyde'ui Drexleriui.

Galima daryti stiprią prielaidą, kad lietuvis „centras“ pateks į Portlando „Trail Blazers“ visų laikų geriausiųjų sudėties komplektaciją. Kita Europos krepšinio žvaigždė – Draženas Petrovičius, savo pirmąjį sezoną JAV žaidęs Oregono valstijos ekipoje. Nors savo statistika „neblizgėjo“, bet yra ypač vertinamas klubo istorijoje. Amžini konkurentai, atstovavę Lietuvos ir Kroatijos nacionalines rinktinėms, „Žalgiriui“ ir „Cibona“, gali tapti komandos draugais virtualiame pasaulyje.

Tuo metu Š. Marčiulionis turi realią galimybę savo jėgas „sujungti“ su dukart NBA čempionu ir naudingiausiu krepšininku – Stephenu Curry. Lietuvis yra labai gerbiamas „Warriors“ organizacijoje ir pasižymėjęs kaip vienas iš Europos atstovų, „pravėrusių duris“ į stipriausią krepšinio lygą pasaulyje,visiems likusiems senojo žemyno sportininkams.

Šarūno Marčiulionio ir Stepheno Curry tandemas (NBA 2K kadras)

Jau keletą metų iš eilės buvęs Vilniaus „Statybos“ ir Lietuvos rinktinės įžaidėjas, patenka į istorinę „Warriors“ komandą „NBA 2K” žaidime, todėl labai tikėtina, kad gynėjas šiemet pateks ir į specialiąją sudėtį.