Šiuo žingsniu Angelų miesto klubas užbaigė ketverius metus trukusį periodą, kurio metu 2008-ųjų metų NBA čempionu su Bostono „Celtics“ tapęs Docas Riversas ėjo vyriausiojo trenerio ir klubo prezidento pareigas.

Keturiolika metų „Microsoft“ kompanijai vadovavęs S. Ballmeris tokį sprendimą priėmė atsižvelgdamas į birželio viduryje komandos konsultanto rolę užėmusio Jerry Westo ir paties D. Riverso nuomonę.

Vyriausiojo trenerio pareigas ir toliau eisiantis strategas artimai pažįsta pernai prie klubo prisijungusį savo įpėdinį L. Franką, iki šiol laikytą D Riverso mokiniu.

Jerry Westas ir Lawrence'as Frankas

Kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais S. Ballmeris teigė: „Šios komandos savininku esu jau trejus metus, ir dabar geriau suprantu savo atsakomybę. Pasirodo, jog treniruoti komandą ir valdyti komandą yra du milžiniški ir skirtingi darbai. Prielaida, jog vienas žmogus gali skirti abiems užduotims pakankamai dėmesio, yra klaidinga.“

„Clippers“ tapu jau antrąja NBA organizacija šią vasarą padalinusia iki šiol vienam žmogui priklausiusias pareigas dviem specialistams. Kiek anksčiau identišką sprendimą priėmė Atlantos „Hawks“, patikėjusi stratego Mike'o Budenholzerio eitą postą iš „Golden State Warriors“ persiviliotam Travisui Schlenkui.

Po Los Andželo ekipos įvykdytos pertvarkos lygoje lieka tik du paraleliai vyriausiojo trenerio ir krepšinio operacijų prezidento pareigas einantys specialistai – Minesotos „Timberwolves“ dirbantis Tomas Thibodeau ir Detroito „Pistons“ vadovas Stanas Van Gundy.

Į Kaliforniją D. Riversas persikėlė 2013-ais metais, kai išreiškė norą palikti sutaties perstatymui besiruošusią „Celtics“ organizaciją. Ironiška, jog ką tik pasibaigusiame sezone Bostono klubas iškovojo daugiau pergalių, nei „Clippers“ ekipa (atitinkamai 53 ir 51).

Specialisto vadovavimo metu Los Andželo klubas keturis kartus iš eilės pateko į atkrintamąsias varžybas, o geriausią reguliariojo sezono rezultatą pasiekė debiutiniame D. Riverso sezone, kai iškovojo 57 pergales ir užėmė trečiąją vietą Vakarų konferencijoje.

Naujuoju krepšinio operacijų prezidentu tapęs L. Frankas praeityje užėmė ir NBA ekipų vyriausiojo trenerio postą: 2004-10 metais specialistas treniravo tuometinę Niudžersio „Nets“, o 2011-13 – Detroito „Pistons“ komandą.

Šių metų vasara „Clippers“ organizacijoje pasižymėjo permainų gausa. Tarpsezonio metu dar iki šio sprendimo atsisveikino su trimis starto penketo krepšininkais: Chrisu Paulu, J.J. Redicku ir Lucu Richardu Mbah a Moute.