Londone NBA čempionas stebėjo Vimbldono turnyro mačus ir gilinosi į teniso subtilybes. Taip pat apsilankė aukščiausiosios Anglijos futbolo lygos klubo stadione.

Ispanijoje D. Greenas vaikščiojo po Madrido ir Barselonos miestų gatves. Būtent Katalonijos sostinėje krepšininko laukė ne vienas malonus siurprizas. Visų pirma, „Warriors“ puolėjui buvo suorganizuotas susitikimas su „Barcelonos“ klubo futbolininkais – Geraldu Pique ir Neymaru.

Sportininkai apsikeitė atstovaujamų komandų marškinėliais ir parašais. Kita vizito Barselonoje dalis persikėlė į pirmąją Europoje oficialią NBA kavinę. Krepšininko laukė minia sirgalių, norinčių kartu su žvaigžde pasidaryti nuotrauką bei gauti autografą. Visgi pagrindinis šio susitikimo tikslas – NBA 2K žaidimas ir atsakymai į sirgalių klausimus.

Įdomu tai, kad šio vaizdo žaidimo rungtynės buvo transliuojamos per naujausią NBA sukurtą profilį – Twitch portale. Tai vienas iš pirmųjų žingsnių link e-sporto lygos tolimesnio vystymo. D. Greenas, „netikėtai“ pasirinkęs Golden State „Warriors“, žaidė prieš oponentą – Klivlando „Cavaliers“.
Draymondas Greenas Madride (NBA Spain Facebook nuotr.)

Aistruoliai aktyviai domėjosi būsima NBA elektronine sporto lyga ir uždavinėjo su tuo susijusius klausimus. Krepšininkas patarė, kad reikia aktyviai stengtis ir siekti savo tikslų visose srityse, ir tik tokiu būdu galima pasiekti aukščiausią rezultatą.

San Franciske įsikūręs klubas yra vienas pirmųjų, kuris pranešė apie dalyvavimą naujame virtualaus krepšinio projekte. Tai neturėtų stebinti daugelio NBA sirgalių, nes ši ekipa yra aktyviai palaikoma Silicio Slėnio verslininkų, kurie yra ir dažni svečiai rungtynių metu. Klubas yra vienas imliausių inovacijoms visoje lygoje.

Leisdama suvenyrus su komandos prekės ženklu, klubo administracija juos netgi bando sieti su informacinėmis technologijomis. Pirmasis NBA suvenyras susijęs su virtualia realybe – „Warriors“ puolėjo Andre Iguadala lėlė su VR akiniais.

NBA e-sporto lyga startuoja 2018 metais. Joje rungtyniaus septyniolika klubų.