Pastaroji vasara neįprasta buvo abiems telefoninio pokalbio dalyviams. Turkas E. Kanteris savo 25-ąjį gimtadienį netikėtai buvo priverstas praleisti Rumunijos oro uoste, kai dėl aštrių pasisakymų valdžios atžvilgiu Turkija nusprendė sustabdyti jo paso galiojimą.

21-erių D. Sabonis buvo priblokštas ne ką mažiau, kai atskridęs dalyvauti NBA Vasaros lygos varžybose išgirdo, kad „Thunder“ klubo yra išmainomas į „Pacers“.

E. Kanteris, duodamas interviu Oklahomos žiniasklaidai, papasakojo apie tai, kad iš karto po mainų telefonu susisiekė su D. Saboniu ir jį nuramino, kadangi ir patys buvo atsidūręs tokioje pačioje situacijoje. Prieš keletą metų Jutos „Jazz“ aukštaūgį taip pat netikėtai išmainė į Oklahomos klubą.

„Taip kartais nutinka, nors kiekvienas žino, kad Oklahomos komandoje visi mes buvome kaip šeima. Tačiau tokia yra NBA lyga. Aš pasakiau Domantui, kad jis nenuleistų rankų ir toliau kietai kovotų, nes vyksta į tikrai gerą vietą“, – pasakojo E. Kanteris.

„Aš stengiausi paaiškinti, kad tai yra biznis, nes jis buvo pasimetęs ir ne visiškai suprato, kas vyksta. Tiesiog, kai laikas ateina, tu turi vėl atlikti savo darbą geriausiai kaip gali“, – pokalbį su lietuviu prisiminė turkas.

Primename, kad pats lietuvis, debiutiniame NBA sezone vidutiniškai per rungtynes rinkęs po 5,9 taško ir 3 atkovotus kamuolius, neslėpė buvęs apstulbintas žinios apie mainus.

„Kai tai sužinojau, patyriau šoką. Tačiau manau, kad man tai yra gera galimybė toliau augti. Esu tikrai pasiruošęs kitam sezonui. Tiesiog noriu būti komandoje, kuriai manęs reikia ir kuri gali laimėti. Aš pasiruošęs daryti viską, kad padėčiau tai padaryti“, – sakė D. Sabonis.

Paklaustas, kaip vertina Oklahomos komandos naujoką Paulą George'ą, į kurį būtent ir buvo išmainyti D. Sabonis ir Victoras Oladipo, E. Kanteris neslėpė susižavėjimo būsimu komandos draugu.

„Aš labai džiaugiuosi, kad jis prisijungia prie mūsų. Jis tikrai pridės papildomos energijos. Prisimenu, kai tik pradėjau žaisti NBA, žiūrėdavau į Paulą ir galvodavau: „žmogau, šis vyrukas toks geras“. O dabar žaisime kartu“, – teigė turkas.