„Raptors“ vadovas nebeslepia, kad klubas svarstė galimybę atlaisvinti erdvę algų biudžete ir atlikti keletą kitų veiksmų rinkoje, į kuriuos galėjo būti įtrauktas ir 25-erių lietuvis, tačiau dabar tai jau yra praeityje. Pagrindiniai komandos žaidėjai, taip kurių yra ir aukštaūgis uteniškis, ir kitą sezoną toliau atstovaus Toronto komandai.

Apie tai, kad J. Valančiūnui nebėra vietos „Raptors“ gretose, itin aktyviai pradėta kalbėti tada, kai į Torontą persikėlė Serge'as Ibaka.

Buvo prognozuojama, kad J. Valančiūną Toronto komanda gali išmainyti NBA naujokų biržos naktį, įtraukti į mainus vos atsidarius laisvųjų agentų langui, tačiau lietuvis ir toliau yra „Raptors“ ekipos narys.

Paskutinis žibalo į ugnį pirmadienį šliūkštelėjo sportingnews.com portalui rašantis Seanas Deveney, ėmęs tvirtinti, kad paskutiniuoju šios vasaros „Raptors“ klubo prioritetu lieka mainai, kurių epicentre atsidurtų J. Valančiūnas, tačiau Kanados ekipa niekaip negali rasti partnerių, sutinkančių perimti lietuvio sutartį.

Anot žurnalisto ir neįvardijamo klubo generalinio vadybininko, šių metų birželio pabaigoje vykusios naujokų biržos metu „Raptors“ dėl JV derėjosi su visa eile NBA ekipų, tarp kurių minimos Sakramento „Kings“, Finikso „Suns“, Šarlotės „Hornets“, Portlando „Trail Blazers“ ir Atlantos „Hawks“, tačiau niekas lietuvio savo gretose matyti nepanoro.
Jonas Valančiūnas

Apie „Raptors“ rašantis žurnalistas Joshas Lewenbergas paviešino, ką šiuo klausimu mano pats M. Uriji.

„Žinau, kad šie gandai vakar pasirodė kažkokiame straipsnyje. Mačiau jį, pora žmonių man jį nurodė. Klausykit, kalbant apie šios vasaros darbų procesą, kiekvieno mūsų komandos žaidėjo pavardė buvo minima mainų diskusijose. Tą žino žaidėjai, tą žino jų agentai. Tad tai nėra reikalas, apie kurį turėtų kalbėti kitos komandos generalinis vadybininkas, man tai atrodo kvaila. Pasislėpti už „neįvardintų šaltinių“ ir panašiai, kiek galima?“, – piktai pasisakė M. Ujiri.

„Mes apie tai kalbėjomės su JV, aš kalbėjau ir su jo agentu apie porą galimų komandos sudėties formavimo scenarijų. Bet JV yra mūsų komandos narys. Mes tikime jo talentu. Noriu, kad visi tai žinotų – mes tikime jo talentu“, – tęsė vienas „Raptors“ vadovų.

Anot M. Ujiri, J. Valančiūnas turi kur tobulėti, tačiau lietuvio atvžilgiu žiniasklaidoje pasipylusi kritika dažnai nebuvo adekvati.

„Nepamirškime, kad prieš metus visi kalbėjo apie puikų Jono žaidimą. Pernai, kai jis patyrė traumą serijoje su Majamio klubu, visi sakė „o, jei mes būtumėm turėję pilnos jėgos JV serijoje su Klivlandu“. Aš neįsivaizduoju, kaip žaidėjas galėtų šitaip pasikeisti. Mes galime kalbėti apie stilistinius NBA pokyčius, tačiau aš tikiu puolime atkovotų kamuolių verte, o šiuo atžvilgiu jis yra puikus ir mes šiais metais tam skirsime dėmesio“, – dėstė jis.

„JV žino sritis, kuriose jis privalo patobulėti. Šią vasarą aš su juo kalbėjausi ne vieną kartą, tuo pačiu ir vakar. Tad mes puikiai jaučiamės turėdami jį savo gretose. Mes nebandome juo atsikratyti. Pasakysiu atvirai – mes svarstėme galimybę atlaisvinti erdvę algų biudžete ir atlikti keletą kitų ėjimų, tačiau esame patenkinti savo dabartine sudėtimi“, – konstatavo M. Ujiri.