Pastaruosius dvejus metus Los Andželo „Clippers“ gretose praleidęs krašto puolėjas paseks kiek anksčiau mainų būdu iš Kalifornijos komandos į Hjustoną persikėlusio Chriso Paulo pėdomis ir sustiprins pagrindiniais „Golden State Warriors“ konkurentais kovoje dėl čempionų žiedų šiandien laikomą „Rockets“ ekipą.

Praėjusiame sezone afrikietis užfiksavo aukščiausius savo karjeroje dvitaškių ir tritaškių pataikymo procentus (atitinkamai 55 ir 39 procentai) bei nepaisant nepatekimo į simbolinį geriausiai besiginančių krepšininkų dešimtuką išsaugojo vieno patikimiausių gynybos specialistų statusą.

Dešimtąjį sezoną NBA lygoje pradėsiantis kamerūnietis atstovaus jau šeštajai ekipai. Praeityje puolėjas vilkėko Milvokio „Bucks“, Sakramento „Kings“, Minesotos „Timberwolves“, Filadlefijos „76ers“ ir „Clippers“ marškinėlius.

Per savo karjerą žaidėjas niekada nepasiekė dviženklio pelnytų taško vidurkio, o arčiausiai to buvo atsidūręs 2014-15 metų sezone, kai „76ers“ gretose rinko po 9,9 taško per rungtynes.

L. Mbah A Moute Hjustone prisijungs prie dar dviejų gynybos meistrais laikomų krašto puolėjų – Trevoro Arizos ir pernai Toronto „Raptors“ gretose sezoną užbaigusio P.J. Tuckerio.

P.J. Tuckeris ir Trevoras Ariza

Šią vasarą „Rockets“ taip pat sudarė sutartį su pernai Los Andželo „Lakers“ rungtyniavusiu vidurio puolėju Tariku Blacku ir neatsisako ambicijų atlikti mainus, kurie ekipai leistų pasipildyti ilgamečiu Niujorko „Knicks“ simboliu Carmelo Anthony.

Praėjusiame sezone Hjustono klubas Vakarų konferencijos pusfinalyje rezultatu 2:4 nusileido principiniams varžovams San Antonijaus „Spurs“, o iki konferencijos finalo pastarąjį kartą nužygiavo 2015-ais metais, kai jame 1:4 pripažino „Golden State Warriors“ pranašumą.

Du kartus klubo istorijoje NBA čempionais tapę „Rockets“ tą padarė užpraeito dešimtmečio viduryje, kai vedami Hakeemo Olajuwono 1994-ais ir 1995-ais metais užkopė į stipriausios pasaulio krepšinio lygos Olimpą.