Nelaukdami atsakymų į visus kylančius klausimus, nusprendėme padaryti perspektyviausių Lietuvos NBA 2K žaidėjų apžvalgą. Vyko konsultacijos su didžiausių šalies vaizdo žaidimų renginių organizatoriais ir internetinių turnyrų koordinatoriais. Specialistai patikino, kad būtent šie žaidėjai turi aukščiausio lygio potencialą „prasibrauti“ į naująją NBA virtualią lygą.

Kęstas Kaupas (InFInIT_LTU). Daugkartinis internetinių „Žaidimų lygos“ turnyrų prizininkas. Į šį žaidėją reiktų atkreipti dėmesį Portlando „Trail Blazers“ komandos vadovams, nes daugumą pergalių žaidėjas pasiekia būtent su buvusia Arvydo Sabonio ekipa. Kęstas pabrėžė, kad pagrindinį dėmesį skiria gynybai ir greitam puolimui, kuris leidžia pelnyti „lengvus“ taškus iš po krepšio. Įdomu tai, kad vaizdo žaidimų asas yra ir aktyvus sportininkas, dalyvaujantis įvairiuose maratonuose. Sėkmės atveju jis neatmeta galimybės kraustytis į JAV ir atstovauti vienai iš NBA e-komandų.
Kęstutis Kaupas

Paulius Jakštonis (KickInTheDoor100). Beveik nenugalimas NBA 2K Lietuvos atstovas. Pauliaus pasiektas pergalių ir pralaimėjimų santykis įspūdingas – 156 pergalės ir tik 17 pralaimėjimų. Tai jam leidžia būti vienu perspektyviausių NBA 2K žaidėju tarptautiniu mastu. Paulius propaguoja kibią ir agresyvią gynybą ir puolimą, paremtą tritaškiais metimais. Šiuo metu Paulius studijuoja Norvegijoje ir aktyviai seka NBA naujienas. Nors ir kaip jį domintų dalyvavimas oficialioje virtualaus krepšinio lygoje, kol kas vaikinas visą dėmesį skirs savo studijoms.

Lietuviai NBA2K žaidime
Deividas Plerpa (Kenis3000). „Žaidimų lygos“ turnyrų finalininkas. Deividas yra žaidimo du prieš du specialistas. Jo pasirinkta taktika dažnam oponentui yra sunkiai „įkandamas riešutas“. Tai ypač pastebima, kai kaunietis pasirenka Milvokio „Bucks“ komandą su Giannio Antetokounmpo ir Thono Makerio tendemu. Deividas – buvęs profesionalus krepšininkas, ir įgauta patirtis dažnai jam padeda virtualiame krepšinyje. Šiuo metu Deividas gyvena Bostone, ir yra nuolatinis „Celtics“ rungtynių žiūrovas arenoje. Kaunietis studijuoja sporto vadybos magistro programą ir tikisi, kad vieną dieną galės savo žinias pritaikyti e-sporto komandos valdyme.
Deividas Plerpa

Salvijus (salis44). Kitaip nei ankščiau minėti kolegos, alytiškis dažniau ieško galimybės dalyvauti „gyvuose“ (live) turnyruose, kurių metu žaidėjai susirenka specialiose vietose ir žaidžia NBA 2K. Šio formato rungtynės ryškiai skiriasi nuo internetinių, nes matomos visos oponento emocijos ir žiūrovai turi galimybę palaikyti savo favoritą. Salvijus yra tokio formato turnyrų finalininkas ir prizininkas.

Taip pat pastebimi neblogi žaidėjo rezultatai ir internetiniuose turnyruose. Visgi, NBA e-sporto lygą tikriausiai sudarys eilė „gyvo“ formato renginių, todėl alytiškis turi didelį privalumą prieš kitus oponentus. Žaidėjas analizuoja varžovų žaidimą ir stengiasi pritaikyti tam kartui tinkamiausią stilių. Salvijus yra nepriklausomas verslininkas, tad gali nemažai laiko skirti savo žaidimo tobulinimui ir siekiui tapti profesionaliu NBA 2K žaidėju.
Lietuviai NBA 2K žaidime
Deividas Krunkauskas (Aikš). Vieno masiškiausio Lietuvos vaizdo žaidimų renginio – „LAN party“ NBA 2K turnyro finalininkas. Taip pat Deividas dažnas internetinių rungtynių dalyvis. Įdomu tai, kad jis pats kuria vaizdo žaidimus. Iš Marijampolės kilęs NBA aistruolis, dažnai turi profesionalių pastabų NBA 2K kūrėjams ir atranda įvairių klaidų, kuriomis retkarčiais pasinaudoja prieš kitus oponentus. Priešingai nei kiti minėti žaidėjai, Deividas propaguoja lėtą ir protingą krepšinį, kaskart erzinantį kitus, nes dauguma pripratę prie greitojo „bėk ir mesk“. Esant galimybei, Deividas ketina dalyvauti žaidėjų atrankose į NBA e-lygą ir už Atlanto.
Deividas Krunkauskas

Tai yra pirmasis mūsų apžvelgtas perspektyviausių šalies virtualaus krepšinio sportininkų penketukas. Tikimės, kad po NBA 2K18 vaizdo žaidimo išleidimo lietuviai taps dar aktyvesni ir mes turėsime galimybę išvysti pirmąjį tautietį, pašauktą į NBA elektroninio sporto lygą.