Nors dar turi galiojančią sutartį su Madrido „Real“ klubu, A. Lima bando prasimušti į pajėgiausią pasaulio lygą. „Pacers“ klubo skautų direktorius Ryanas Carras stebėjo brazilo karjeros metus „Žalgiryje“ ir konstatavo, kad „A. Lima kaip krepšininkas padarė didelę pažangą“.

„Pacers“ atstovai turi teisę lyginti – A. Lima Indianapolyje viešėjo ir į NBA prasimušti bandė dar 2013-aisiais, tačiau tuomet iš trenerių nesulaukė didelio pasitikėjimo, karjerą tęsti teko Europoje.
Š. Jasikevičius ir gynyba? Jis liepia išsikrauti 100 procentų kiekvieną dieną. Jeigu tu nežaidi gynyboje, tu negali žaisti Š. Jasikevičiaus komandoje. Jo moto – gintis visą laiką, kiekvieną minutę.
Augusto Lima

Dabar gynybinio stiliaus vidurio puolėjas A. Lima laiko save tinkamu kandidatu NBA lygai.

„Kai buvau čia prieš ketverius metus, turėjau tik vieną dieną parodyti savo gebėjimus – viena treniruotė ryte, o kita – vakare. Tikiuosi, dabar turėsiu galimybių save atskleisti, nes patys suprantate, kas nutinka be galimybių. Manau, esu pasiruošęs žaisti NBA. Aš noriu pademonstruoti savo energiją, savo gynybą – manau, kad „Pacers“ komandai reikia tokio vaikino, koks esu aš – energingo, gerai besiginančio“, – kalbėjo A. Lima, „Pacers“ marškinėlius vilkėsiantis Orlando Vasaros lygoje. Už Atlanto jis turėtų praleisti dvi savaites.

„Europa yra vienas dalykas, NBA – visai kitas dalykas. Kiekviena treniruotė, kiekvienos rungtynės čia svarbios – aš turiu parodyti, koks esu iš tikrųjų“, – teigė brazilas.

A. Lima neslepia, kad didžiulę įtaką jam padarė „Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius, aikštėje sugebėjęs išryškinti stipriąsias brazilo puses. Savo teiginiais aukštaūgis paneigė stereotipą, kurį apie Š. Jasikevičių liko susidarę „Pacers“ klubo realijas nušviečiantys žurnalistai.

Kaip prisimena oficialus „Pacers“ puslapis, Š. Jasikevičiaus karjera NBA buvo toli gražu ne rožėmis klota, o labiausiai pritapti lygoje lietuviui kliudė prastoka gynyba, apie ką amerikiečiai dažnai kalbėdavo įžaidėjui dar rungtyniaujant už Atlanto, tai prisimena ir dabar.

Š. Jasikevičius „Pacers“ gretose sužaidė 75 rungtynes 2005-2006 m. sezone ir 37 rungtynes kitame sezone, kol buvo iškeistas į „Golden State Warriors“.

„Į Indianą jis atvyko būdamas garsiu krepšininku Europoje, asmeniškai jį kvietė klubo prezidentas Larry Birdas. Š. Jasikevičius pats pasirinko „Pacers“, atmetė Klivlando „Cavaliers“ ir Jutos „Jazz“ pasiūlymus ir klube turėjo sudaryti įžaidėjų duetą su Jamaalu Tinsley. Tačiau viskas nevyko pagal planą. Ne itin maloniai priimtas persirengimo kambaryje, kur kiti gynėjai jautė Š. Jasikevičiaus sudaromą konkurenciją, ir trenerio Ricko Carlisle'o sprendimu dažnai žaidęs ne savo mėgstamoje įžaidėjo, o atakuojančio gynėjo pozicijoje, Š. Jasikevičius vidutiniškai pelnė po 7,3 taško per 112 rungtynių „Pacers“ gretose, kol buvo iškeistas“, – rašo oficialus „Pacers“ puslapis.

„Dėl savo sudėjimo ir limituoto atletiškumo, Š. Jasikevičius gynėsi tikrai gana prastai, tačiau dabar, tapęs treneriu, jis visą laiką pabrėžia gynybos svarbą“, – tęsia amerikiečiai. Būtent apie tai, kad Š. Jasikevičiaus požiūris į gynybą yra labai atsakingas, „Pacers“ treniruočių stovykloje amerikiečiams ir dėstė A. Lima.

„Š. Jasikevičius ir gynyba? Jis liepia išsikrauti 100 procentų kiekvieną dieną. Jeigu tu nežaidi gynyboje, tu negali žaisti Š. Jasikevičiaus komandoje. Jo moto – gintis visą laiką, kiekvieną minutę“, – amerikiečių susidarytą įvaizdį apie Šarą šypsodamasis griovė brazilas.

A. Lima neslepia – patekti į NBA, viena iš jo svajonių. Ir jeigu tai padarytų, už Atlanto jis persikeltų su visa šeima.