Pirmieji biržos šaukimai sensacijų nepateikė – „76ers“ ir „Lakers“ pasirinko įžaidėjus Markelle Fultzą ir Lonzo Ballą. Progos pasireikšti nepraleido ir ekscentriškasis pastarojo tėvas LaVaras, po Los Andželo ekipos pasirinkimo teigęs, jog apie jo sūnaus atvykimą į legendinį klubą jam pranešė „Dzeusas ir Jėzus, ir visi kiti“.
LaVaras Ballas

Kantriausiems krepšinio gerbėjams ilgai laukti pirmojo nakties netikėtumo neprireikė. Čikagos „Bulls“ ir Minesotos „Timberwolves“ atliko mainus, kurių metu į Vilkų gretas persikėlė pastarųjų trejų metų Visų Žvaigždžių rungtynių dalyvis Jimmy Butleris.

Septintąjį šaukimą iš Vakarų konferencijos ekipos gavę Buliai jį išnaudojo į savo gretas pakviesdami pernai Arizonos universitete rungtyniavusį Lauri Markkaneną. Su Ryanu Andersonu lyginamas ir puikiu metimu iš toli pasižymintis aukštaūgis tapo aukščiausiai per visą lygos istoriją pakviestu Suomijos krepšininku.

Nepaisant nepasiteisinusių gandų apie potencialius Bostono „Celtics“ ar San Antonijaus „Spurs“ mainus, keletas ekipų sukirto rankomis dėl pasikeitimo šios nakties šaukimų eilės tvarka.

Tris pirmojo rato pasirinkimus turėję Portlando „Trail Blazers“ 15-ąjį ir 20-ąjį šaukimus atidavė Sakramento „Kings“ klubui, atgal išsiuntusiam 10-ąjį pasirinkimą. Tokie mainai leido Kalifornijos sostinės ekipos generaliniam vadybininkui Vlade Divacui šiąnakt pirmajame dvidešimtuke pakviesti net tris jaunuosius talentus.

Neužilgo apie susitarimą pranešė ir Denverio „Nuggets“ bei Jutos „Jazz“ organizacijos. Pastarieji iš Artūro Karnišovo vadovaujamo klubo perėmė 13-ąjį šaukimą, į Kolorado valstiją perleisdami 24-ąjį pasirinkimą ir krašto puolėją Trey Lylesą.

Savo dėmesį į senąjį žemyną dar kartą nukreipė Mindaugo Kuzminsko atstovaujami Niujorko „Knicks“. Kartu su Lietuvos rinktinės krašto puolėju savo sudėtyje latvį Kristapą Porzingį, ispaną Willy Hernangomezą ir slovėną Sašą Vujačičių pernai turėjusi ekipa aštuntuoju pasirinkimu pašaukė prancūzą Franką Ntilikiną.

Vos 18-os metų įžaidėjas šiąnakt atsidūrė išskirtinėje situacijoje – po naujokų biržos ceremonijos Strasbūro „SIG“ rungtyniaujantis gynėjas išskrido atgal į Prancūziją, kur jau šiandien žais penktosiose šios šalies aukščiausiosios lygos finalo serijos rungtynėse.

Tuo tarpu Domanto Sabonio atstovaujami Oklahomos „Thunder“ 21-uoju šaukimu pasirinko pastarajame sezone Australijos krepšinio lygoje žaidusį atakuojantį gynėją Terrance‘ą Fergusoną, tapusį vos trečiuoju JAV vidurinę mokyklą baigusiu krepšininku, žaidimą NCAA pirmenybėse iškeitusiu į ankstyvą debiutą užsienio profesionalų lygoje.

Tokio sprendimo pionieriais tapo Italijoje rungtyniavęs Brandonas Jenningsas ir Kinijoje žaidęs Emmanuelis Mudiay.

Lietuvos krepšinių dėmesį pakurstė kelios valandos iki biržos pradžios NBA reporterio Michaelo Grange‘o paskleista žinia, jog Toronto „Raptors“ rimtai svarsto atlikti mainus, kurių epicentre atsidurtų Jonas Valančiūnas ir 23-iasis šios nakties šaukimas.

Visgi šie gandai nepasitvirtino, o Kanados klubas minėtuoju pasirinkimu pakvietė gynybos specialistu laikomą Etiopijos ir Nigerijos pilietybes turintį krašto puolėją OG Anunoby.

Po sunkios kelio traumos atsigaunantis naujokas laikomas potencialia pamaina laisvuoju agentu tapusiam P.J. Tuckeriui.

Naujokų biržoje nuskambėjo ir Baltijos šalių krepšininko pavardė – 25-uoju šaukimu Orlando „Magic“ pasirinko šiuo metu Gran Kanarijos krepšinio klube rungtyniaujantį aukštaūgį Anžėjų Pasečniką.
A. Pasečnikas.

Identiškai pernai matytai D. Sabonio situacijai, Floridos ekipa pasirinkusį vidurio puolėją iš Latvijos nedelsiant atliko mainus. Teisės į A. Pasečniką priklausys Filadelfijos „76ers“ klubui.

Netikėtai nesėkmingai birža susiklostė Kauno „Žalgiriui“ atstovaujančiam vokiečiui Isaiah Hartensteinui. Krašto puolėjui buvo prognozuojama vieta pirmajame trisdešimtuke, tačiau LKL čempionas nusmuko į antrąjį naujokų biržos ratą.

Galiausiai I. Hartensteiną 43-iuoju šaukimu pasirinko Hjustono „Rockets“ ekipa.