Trejus metus iš eilės jie rungtyniavo vienas prieš kitą Rytų konferencijos finaluose, o reguliariojo sezono rungtynėse buvo galima justi atkrintamųjų varžybų etapo atmosferą.

Abiejų komandų žaidėjai varžydavosi „kietoje“ kovoje, emocijos liedavosi per kraštus, dažnai būdavo atsiduriama ties muštynių riba.

Tačiau už aikštelės ribų L. Birdas ir J. Ervingas buvo vieni iš NBA lygos ikonų. Jie buvo nuolat kviečiami filmuotis reklamose ir populiarinti lygą.

„Vice Sports“ portalas atkreipė dėmesį į vieną reikšmingiausių projektų, kuriame dalyvavo abu legendiniai krepšininkai – „One on One: Dr. J vs. Larry Bird“ vaizdo žaidimą.

1982-aisiais Bostono ir Filadelfijos komandos eilinį kartą aiškinosi santykius krepšinio aikštelėje. Tuo pat metu Kalifornijoje gyvenantis sporto ir technologijų entuziastas Tripas Hawkinsas jau kurį laiką rezgė planą, kuris galėtų pakeisti sporto „vartojimą“. T. Hawkinsas buvo „Electronics Arts“ įkūrėjas ir siekė sukurti pirmąjį realistišką sporto vaizdo žaidimą.

Problema buvo ta, kad tuometinės technologijos neleido pavaizduoti daugiau nei kelių virtualių sportininkų ekrane. T. Hawkinsas suprato šią situaciją ir pabandė į krepšinį pažvelgti per sporto mėgėjo patirtį. Jis pastebėjo, kad visų profesionalių atletų karjera prasideda gatvės aikštelėse, žaidžiant vienas prieš vieną. Tokiu būdu atsirado žaidimo pavadinimas „One on One“ (vienas prieš vieną), o veiksmas persikėlė į gatvę.

Tačiau T. Hawkinsas siekė sukurti skaitmeninį produktą, kuris leistų kiekvienam žaidėjui pasijusti tikru sporto herojumi. Jis susisiekė su savo mėgstamiausio krepšininko J. Ervingo agentu, ir pristatęs idėją pasiūlė krepšininkui prisijungti prie kūrybinės komandos.

Larry Birdas, Julius Ervingas

Paaiškėjo, kad atletas mėgo įvairius žaidimus – siekiant susitarimo problemų nekilo. Tačiau pritrūko dar vieno žaidėjo, kuris galėtų varžytis kovoje su J. Ervingu. Nuspręsta pasikviesti principinį jo varžovą – „Celtics“ žvaigždę L. Birdą. Tai sukūrė unikalų derbio perkėlimą į skaitmeninę erdvę.

„Dalyvauti vaizdo žaidimo kūrime buvo išskirtinis pasiūlymas. Dabar, žiūrint į žaidimą, matomas didelis atotrūkis nuo esamų krepšinio simuliatorių. Visgi, tai buvo oficialių sporto vaizdo žaidimų pradžia, ir esu labai patenkintas, kad galėjau būti jos dalimi“, – yra pasakojęs L. Birdas.

Žaidimo metu krepšinio aistruolis galėjo pasirinktinai valdyti vieną iš legendinių žaidėjų. Unikalumas buvo pasiektas – pirmą kartą naudotos realios žiūrovų skanduotės, pakartojimo galimybės, o virtualūs herojai buvo su tikrais sportininkų vardais. Žaidimas buvo skirtas „Atari“ konsolei, o vėliau ir asmeniniams „Apple“ kompiuteriams.

Skirtingai nei kiti produktai, šis krepšinio simuliatorius buvo įpakuotas į specialų kartotinį albumą, kaip to laikmačio muzikos įrašai. Kūrėjai pasistengė papasakoti istoriją apie L. Birdą ir J. Ervingą, jų reikšmę krepšiniui, pateikti nuotraukas iš fotosesijos užkulisių.

„One on One: Dr. J vs. Larry Bird“ žaidimo pakuotė Amazon.com portale

„One on One: Dr. J vs. Larry Bird“ buvo vienas populiariausių aštuntojo dešimtmečio žaidimų, patekęs į perkamiausių simuliatorių topus. Abi legendinės NBA ikonos gavo sutartas kontraktų sumas ir po nedidelę procentinę dalį „Electronics Arts“ kompanijos akcijų. Po penkerių metų buvo sukurta antra serijos dalis, kurioje kovojo L. Birdas ir Michaelas Jordanas.

T. Hawkinso sukurtas skaitmeninis žaidimas „atvėrė“ kelius visiems kitiems šiandieniniams sporto žaidimams: FIFA, NHL ir 2K serijai.