Ouklandas švenčia antrą kartą per trejus metus. NBA čempionų titulas po sezono pertraukos sugrįžo į Vakarų pakrantę, o juo pasidžiaugti į miesto centrą susirinko maždaug milijonas (kai kurių šaltinių teigimu – 1,5 mln.) gerbėjų.

„Warriors“ miesto gatvėmis riedėjo atviru autobusu, kuriame gabenosi NBA čempionų trofėjų – pastaruoju ypač džiaugėsi ir iš rankų beveik nepaleido Stephenas Curry.

„Aš prisimenu, kur buvau praėjusiais metais ir kaip jaučiausi praėjusiais metais, todėl šiandien negaliu netriumfuoti“, – kalbėjo savo žmonos ir vaikų lydimas S. Curry, prisiminęs praėjusių metų NBA superfinalą, kuriame „Warriors“ apmaudžiai 3-4 pralaimėjo Klivlando „Cavaliers“, nors serijoje pirmavo 3-1.

Šį sykį revanšas pasiektas įspūdinga persvara – 4-1, o finalo serijos MVP tapo „Warriors“ naujokas Kevinas Durantas. Pastarąjį pasveikinimo ceremonijos metu palaikė mama.

„Ouklandas reprezentuoja mūsų komandą. Čia yra visko – įvairių rasių, spalvų, religijų žmonių, tačiau visi puikiai sutaria, ateina kartu ir myli šią komandą“, – kalbėjo treneris S. Kerras.

Ir iš tikrųjų Ouklando gatvėse būta visko. Štai viena nėščioji komandos spalvomis nudažė savo pilvą, mieste pasirodė raitelis, vilkinis Stepheno Curry marškinėlius...

Ouklandas šventė kartu su „Warriors“ komanda.