Kaip praneša „The Associated Press“, ši dovana – krepšininko atsivežta knyga „Sandorio menas“, kurios autorius – JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

AP pažymi, jog knygos egzempliorius yra be autografo, nors D. Rodmanas pažįsta dabartinį Baltųjų rūmų šeimininką, kadangi dalyvavo jo vestame realybės šou „Mokinys“.

Krepšininkas ministrui taip pat perdavė vaikams skirtą knygą „Where's Waldo?“, dėlionę su undinėmis, du muilo rinkinius ir dvejus marškinėlius su savo autografais.

Be to, D. Rodmanas susitiko su Šiaurės Korėjos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjais ir kitais sportininkais.

Krepšininkas ir anksčiau lankėsi šioje šalyje ir bendravo su jos lyderiu Kim Jong Unu, bet ši kelionė yra pirmoji po 45-ojo JAV prezidento D. Trumpo inauguracijos.

Anksčiau žurnalistų paklaustas, ar jis aptarė vizitą į Pchenjaną su Amerikos prezidentu, D. Rodmanas pareiškė, jog „D. Trumpas tikriausiai yra patenkintas, kad aš mėginu pasiekti rezultatą, kuris toks reikalingas mums abiems“.

Jis paaiškino, jog tikisi „atverti duris“ per dar vieną apsilankymą savo uždarumu garsėjančioje šalyje.

Santykiai tarp Šiaurės Korėjos ir JAV pastaruoju metu yra labai įtempti. JAV Pentagono vadovas Jimas Mattisas antradienį perspėjo, kad Šiaurės Korėja tapo pačia didžiausia grėsme taikai ir saugumui.

Savo rašytiniame pareiškime jis teigė, kad Pchenjanas spartina savo branduolinių ginklų programą ir didina jos apimtį.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas siekia sukurti balistinę raketą, pajėgią smogti branduoliniais užtaisais taikiniams JAV žemyninėje dalyje.

„Režimo provokacinių veiksmų, akivaizdžiai nelegalių pagal tarptautinę teisę, nesumažėjo, nepaisant Jungtinių Tautų cenzūros ir sankcijų“, – sakė J. Mattisas.