Šį sezoną „Purdue“ universiteto antrakursis NCAA čempionate vidutiniškai pelnė po 18,5 taško, atkovojo po 12,5 kamuolio ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus, įspūdingai pagerindamas savo naujoko rezultatus.

Pirmaisiais savo metais NCAA jis rinko po 10,2 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio ir atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo pataikymas iš žaidimo per metus pagerėjo nuo 29 proc. iki 44 proc., vaikinas buvo išrinktas „Big Ten“ konferencijos sezono žaidėju.

Aikštėje 113 kg sveriantis C. Swaniganas dominavo prieš savo bendraamžius, todėl „Raptors“ pasikvietė vaikiną į treniruočių stovyklą norėdami patikrinti, ką jis gali prieš subrendusius krepšininkus.

„Tai, ką pamatėme, nudžiugino – jis gali tikti NBA lygai. Viena aikštėje yra kovoti prieš žemesnius ir ne retai silpnesnius, visai kas kita – jausti dar tvirčiau sudėto varžovo spaudimą. Ne retai NCAA dominavusiems žaidėjams NBA pritapti nepavyksta, tačiau tai ką pamatėme treniruotėse mus įtikino: jis gali sėkmingai žengti į aukštesnį lygmenį. Šį vaikiną stebime jau keletą metų“, – sakė „Raptors“ žaidėjų personalo direktorius Danas Tolzmanas.

„Raptors“ birželio 22-osios NBA naujokų biržoje turės 23-ąjį šaukimą.

Galimo J. Valančiūno partnerio po lenta gyvenimo istorija verta aprašymo romane.

Visą savo vaikystę Calebas praleido gyvendamas nestabiliomis sąlygomis įvairiuose būstuose ir benamių prieglaudose tarp Indianapolio ir Jutos, nes jo motina Tanya visomis išgalėmis bandė išgyventi su šešiais vaikais, kol jo tėvas Carlas Swaniganas vyresnysis kovojo su priklausomybe kvaišalams.

Kadangi šeima negalėjo sau leisti kokybiškų maisto produktų, Calebo santykis su maistu tapo itin iškreiptas: valgė saldintus sausus pusryčius, ledus, picas. Vienu metu vaikino svoris pasiekė 165 kilogramus, tačiau laiku į pagalbą Calebui atėjo ir jo gyvenimą laiku sutvarkė vyresnysis brolis.
Calebas Swaniganas

Plačiau apie C. Swaniganą galite pasiskaityti išsamioje Krepšinis.lt publikacijoje.