„Jie yra ant bangos. Jie žino, kaip pasiekti pergales, jie jau buvo čempionais ir gerina rekordus, kaip niekas kitas anksčiau. Jie kelyje link dar vieno titulo. NBA žaidžiu daug metų, tačiau niekada nebuvau susidūręs su tokį meistriškumą demonstruojančia komanda, kokia šiuo metu yra „Warriors“, – „Mercury News“ cituoja 36-erių ispaną.

„Golden State Warriors“ jėgą P. Gasolis ir jo atstovaujama San Antonijaus „Spurs“ komanda pajuto Vakarų konferencijos finale, kurį pralaimėjo 0-4. „Spurs“ turėjo puikias galimybes laimėti pirmąjį mačą, tačiau traumą patyrus lyderiui Kawhi Leonardui, San Antonijaus komanda subyrėjo psichologiškai, o per kitus tris mačus neįstengė prilygti oponentams.

„Warriors“ šiose atkrintamosiose varžybose laimėjo visas 12 rungtynių ir laukia varžovų NBA superfinale, kuriais greičiausiai taps Klivlando „Cavaliers“. Titulą ginantys „kavalieriai“ Rytų konferencijos finale 3-1 pirmauja prieš Bostono „Celtics“.

Pats P. Gasolis šiame NBA sezone vidutiniškai rinko po 12,4 taško ir atkovojo po 7,8 atšokusio kamuolio. Vasarą veteranas ir vėl planuoja skirti Ispanijos rinktinei, su kuria greičiausiai dalyvaus Europos čempionate.

„Warriors“ NBA superfinale dalyvaus trečius metus iš eilės. Užpernai Stephenas Curry su kompanija iškovojo titulą, pernai nusileido „Cavaliers“, o dabar link trofėjaus kolektyvas žengia pasistiprinęs puikią formą demonstruojančia viena ryškiausių lygos žvaigždžių Kevinu Durantu.

Warriors“ tapo pirmąja visų laikų NBA komanda, laimėjusia visas dvylika iki superfinalo vykusių rungtynių.