Su Finikso „Mercury“ komanda neseniai ilgalaikę sutartį pasirašiusi D. Taurasi per šventinę ceremoniją vilkėjo baltas kelnes, marškinėlius ir švarkelį, o jos mylimoji – baltą vestuvinę suknelę.

„Tai buvo nuostabiausia ir gražiausia diena mūsų gyvenime, – dalijosi įspūdžiais D. Taurasi. – Mums didelis malonumas dalintis meile su savo šeima ir artimais draugais.“

Congratulations to #dianataurasi and #pennytaylor on getting married #wnba #phoenixmercury

A post shared by Gym_Rat4Eva (@irishbostongirl) on May 16, 2017 at 4:50pm PDT

Tiesa, jaunavedžiams priklausančių atostogų jos neturėjo. Po mažiau nei 24 valandų D. Taurasi vilkosi „Mercury“ marškinėlius ir bėgo į aikštę kovoti su Dalaso „Wings“ ekipa. Finikso komanda pralaimėjo 58:68, tačiau tai nesugadino nuotaikos laimingai krepšininkei.

„Būtų buvę malonu laimėti, tačiau vis tiek esame laimingos. Tai buvo viena iš tų retų akimirkų, kai visi mūsų šeimų nariai buvo kartu, visi žmonės, kuriuos mylime, komandos draugai. Tai nuostabu“, – komentavo D. Taurasi.

Tuo metu „Mercury“ vykdančiosios direktorės pareigas šiuo metu einanti P. Taylor vestuvių dieną pavadino gražia: „Buvo viskas, ko mes tikėjomės. Susirinko visi brangiausi mūsų žmonės iš viso pasaulio. Nuostabus laikas ir tikra šventė, vainikavusi visą kelią, kurį mes nuėjome per savo karjerą“.

2009 metais WNBA naudingiausios žaidėjos titulą pelniusi D. Taurasi Naujokų biržoje 2004 metais buvo pasirinkta pirmuoju šaukimu. 13-ą sezoną lygoje pradėjusi gynėja per savo karjerą reguliariajame sezone vidutiniškai pelno 19,9 taško, atkovoja 4,1 kamuolio ir atlieka 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Per 47 žaistas atkrintamųjų varžybų rungtynes jos vidurkis buvo 21,2 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

2015 metus dėl nuovargio praleidusi D. Taurasi su „Mercury“ iškovojo tris WNBA čempionės žiedus. Amerikietės trofėjų kolekcijoje taip pat puikuojasi keturi olimpiniai aukso medaliai (2004, 2008, 2012, 2016 metais).

Krepšinio žvaigždė viliasi sužaisti 2020 metų Tokijaus olimpinėse žaidynėse. Tuomet jai bus 38 metai. Legionierės karjerą amerikietė ketina baigti po šios žiemos sezono su Jekaterinburgo UMMC ekipa.

P. Taylor ir D. Taurasi

Iš Australijos kilusi P. Taylor su „Mercury“ taip pat iškovojo tris WNBA čempionės titulus, dukart su nacionaline ekipa laimėjo olimpinius sidabro medalius. 2016 metais ji nusprendė baigti krepšininkės karjerą.

Įdomu, kad trejus metus P. Taylor buvo ištekėjusi už Brazilijos paplūdimio tinklinio žaidėjo Rodrigo Gilo. D. Taurasi ir P. Taylor tarpusavio santykius laikė asmeniniu dalyku ir viešai tuo nesidalijo.

„Tai buvo asmeniška, – aiškino D. Taurasi. – Niekuomet to nelaikėme paslaptyje, tik nenorėjome, kad tai taptų pagrindiniu aptariamu reikalu. Žinojome, kad žengus pro salės turi, turime visą save atiduoti darbui. Juk esame profesionalės“.

P. Taylor ir D. Taurasi

Paklausta, kokios tikisi visuomenės reakcijos į tokias vestuves, P. Taylor atsakė: „Viliuosi, kad visi pasidžiaugs už du vienas kitą mylinčius žmones. Tai gana paprasta“.

WNBA lygoje vedybos tarp krepšininkių nėra naujiena. „Mercury“ puolėja DeWanna Bonner tarpsezoniu atšventė vestuves su buvusia komandos drauge Candice Dupree. Pirmoji šiuo metu laukiasi pirmagimio.

„Mercury“ vidurio puolėja Brittney Griner vestuviniais pažadais savo sąjungą sutvirtino su Glory Johnson, tačiau krepšininkės jau išsiskyrė. Pavyzdžių yra ir daugiau.

Jau anksčiau apie savo netradicinę lytinę pakraipą prakalbo Seimone Augustus, Angel McCoughtry, Elena Delle Donne, Sharnee Zoll-Norman ir kitos.

😭😍😭 ok I'm done fangirling for now lol #dianataurasi #pennytaylor

A post shared by DT & BG! (@deeandbg) on May 15, 2017 at 8:18am PDT

Buvusi WNBA žaidėja Candice Wiggins praėjusiais metais pribloškė sakydama, kad 98 proc. lygos žaidėjų yra lesbietės ir visaip ją skriaudė, nes ji didžiavosi būdama tradicine moterimi. Ši šokiruojanti išpažintis sukėlė tikrą audrą lygoje.

„Niekuomet nepastebėjau, kad C. Wiggins dėl savo tradicinės pažiūros nukentėtų, – tikino vėliau WNBA veteranė Monique Currie. – Didžiuojuosi, kad esu dalis lygos, kuri toleruoja visas žaidėjas nepaisant rasės, religijos ar seksualinių pažiūrų. Esame žaidėjų šeima, mylinti ir gerbianti krepšinio žaidimą“.