Pranešama, kad teismo nuosprendis turėtų paaiškėti kitą savaitę. Vis tik pastarojo sprendimo gali ir neprireikti, nes tikimasi, kad klubas ir žaidėjas susitars tarpusavyje.

Be to, „Sporting News“ informuoja, kad po klaikaus laikotarpio D-Mo nusprendė atleisti savo agentą B.J. Armstrongą.

Visgi pamatęs tokią informaciją, D-Mo suskubo ją paneigti.

„Dar prieš mėnesį, kartu su NBA žaidėjų asociacija ir Houston Rockets klubu, radome bendrą sutarimą, išsprendėme visus buvusius klausimus ir išsiskirstėme taikiai. Nėra jokių bylų teismuose. Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija yra klaidinga“, – feisbuke rašė šiuo metu Lietuvoje viešintis krepšininkas.

Tiesa, žinios dėl agento atleidimo jis nepaneigė.

Garsioji „Motiejūno saga“ prasidėjo dar nė nepasibaigus praėjusiam sezonui, kuomet iš „Rockets“ klubo jis sulaukė vienerių metų kvalifikacinio 4,4 mln. JAV dolerių pasiūlymo. Vis tik iki pat spalio 1-osios lietuvis nesutiko jo priimti, nes vylėsi, kad komanda, kurioje jis prakaitą liejo net ketverius metus, pateiks ilgesnės trukmės sutartį.

To nesulaukęs D-Mo nusprendė sudominti kitus NBA klubus. Tiesa, kadangi mūsiškis buvo apribotas laisvasis agentas, galutinis žodis dėl jo ateities vis tiek priklausė „Rockets“ vadovams.

Kai Bruklino „Nets“ pateikė ketverių metų ir 37 mln. JAV dolerių vertės sutartį, kaunietis nė nedvejodamas ją pasirašė ir, susikrovęs lagaminus, jau ruošėsi kelionei į vieną didžiausių Niujorko rajonų. Bet visas kortas vėl sumaišė „Rockets“, pasiūlę tiek pat, tačiau ir vėl pagudravę – tikroji sutartis siekė 31 mln., nes likusius šešis „Nets“ buvo įtraukusi kaip premijas.

Nors netrukus abiems pusėms pavyko iš naujo susitarti, „Rockets“ galiausiai atsiėmė ketverių metų 35 mln. JAV dolerių sutartį ir paleido mūsiškį – jis tapo neapribotu laisvuoju agentu.

Ir nors nebegalėjo persikelti į „Nets“ (dėl lygos taisyklių su Bruklinu sutarties pasirašyti negalėtų visus metus), tačiau sulaukė susidomėjimo ir pasirašė minimalios vertės sutartį su Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipa.

Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje 213 cm ūgio kaunietis šiemet sužaidė 34 mačus, kuriuose žaidė po 14 minučių ir rinko po 4,4 taško bei 3 atkovotus kamuolius.