Iki mačo pabaigos likus 9 min. po savo paties metimo ant parketo nesėkmingai nusileido vienas geriausių rungtynių žaidėjų Tony Parkeris. 18 taškų pelnęs veteranas iš Prancūzijos liko gulėti ant grindų susiėmęs už kairiojo kelio.

Po kurio laiko 34-erių krepšininką iš aiktės į rūbinę ant rankų išnešė komandos draugai, likę joje su juo iki pat finalinės sirenos.

„Spurs“ klubas kol kas nekomentuoja, kokio rimtumo trauma – diagnozė paaiškės po magnetinio rezonanso tyrimų. Visgi San Antonijaus klubo trenerio Greggo Popovichiaus žodžiai „Spurs“ sirgalių neturėtų paguosti.

„Nieko gero“, – trumpai situaciją apibūdino jis.

Pažymėtina, kad dar prieš šį incidentą prancūzas įsirašė į NBA istorijos metraščius. Jis tapo vos antruoju įžaidėju lygos istorijoje, kuriam atkrintamosiose varžybose pavyko pasiekti 4000 pelnytų taškų ribą. Pirmasis kadaise tai padarė legendinis Jerry Westas.

Apskritai šiose rungtynėse „Spurs“ dominavo didžiąją laiko dalį ir solidžiai reabilitavosi po sutriuškinimo pirmose tarpusavio rungtynėse (99:126).

„Rockets“ trečiojo kėlinio pabaigoje buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki 2 taškų, bet į tai šeimininkai atsakė spurtu 9:0 ir nulėmė mačo baigtį.

Kawhi Leonardas gynyboje sustabdė varžovų lyderį Jamesą Hardeną, o pats pelnė 34 taškus, pataikydamas 13 iš 16 metimų iš žaidimo.

J. Hardenui šis mačas apskritai buvo itin nesėkmingas. Snaiperis surinko 13 taškų, bet pataikė tik 3 iš 17 metimų. Taip prastai per pastaruosius aštuonerius metus atkrintamosiose varžybose buvo pasirodęs tik Kyrie Irvingas, kuris pernai rungtynėse su „Raptors“ taip pat realizavo vos 3 metimus iš 17.

Trečiosios ir ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Hjustone, vėliau mačas vėl persikels į San Atonijų.

„Spurs“: Kawhi Leonardas 34 (13/16 metimų, 7 atk. kam., 8 rez. perd.), Tony Parkeris 18, LaMarcusas Aldridge'as 15, Jonathonas Simmonsas 14, Danny Greenas 12 taškų.

„Rockets“: Ryanas Andersonas 18 (8 atk. kam.), Ericas Gordonas 15, Clintas Capela 14, Jamesas Hardenas 13 (3/17 metimų), Patrickas Beverley 12 (5/12 metimų).

Išsamią mačo statistiką galite rasti čia.