M. Bolo sūnus Bolas Bolas šiuo metu krepšinį žaidžia „Mater Dei“ vidurinės mokyklos komandoje ir yra vienas iš jos lyderių. Ištiesęs į viršų abi rankas vidurio puolėjas lengvai pasiekia krepšio tinklelį, aikštėje už visus savo varžovus jis yra aukštesnis daugiau nei visa galva.

Jeigu jo tėtis M. Bolas garsėjo kaip gynybos ir blokuotų metimų specialistas, jaunasis Bolas aikštėje nori propaguoti kitokio stiliaus krepšinį ir dažniau atsidurti atakos smaigalyje.

Dėl šios priežasties vaikinas itin aktyviai dirba ties metimu iš tolimesnių distancijų, kamuolio varymo technika ir kai kurių JAV krepšinio specialistų yra palyginamas ne su kuo kitu, o su „Golden State Warriors“ superžvaigžde Kevinu Durantu – universalumu išsiskiriančiu 206 cm ūgio puolėju.

„Aš nori pratęsti tai, ką darė mano tėtis. Aš noriu tapti krepšininku, patekti į NBA ir gautomis lėšomis prisidėti prie labdaros fondo Pietų Sudane veiklos. Tai – viena iš mano svajonių“, – sako B. Bolas.

B. Bolo komanda „Mater Dei“ yra laikoma viena iš pajėgiausių JAV – jos reitingas yra penktas. Į šią mokyklą persikėlęs aukštaūgis jau savo debiutinėse rungtynėse pademonstravo savo sugebėjimus. Jis pelnė 21 tašką ir atkovojo 10 kamuolių po lenta.

Į 17-metį aukštaūgį jau yra nusitaikę penki pajėgias NCAA komandas turintys universitetai. Tarp jų – Kanzaso ir Arizonos.

Akimirkos iš rungtynių, kai M. Bolo komanda 80:44 sutriuškino „Crossroads Academy“ vidurinės mokyklos ekipą, kuriai 20 taškų pelnė Shaquille'o O'Nealo sūnus Shareefas O'Nealas.

B. Bolo tėvas M. Bolas NBA lygoje žaidė 1985-1996 metais ir yra laikomas vienu geriausiu visų laikų lygoje blokų meistrų. Per savo karjerą jis blokavo 2086 metimus – vidutiniškai 3,3 per rungtynes.
Manute Bolas

Didžiausia aukštaūgio problema buvo prastas fizinis pasirengimas (pradėjęs karjerą NBA jis svėrė vos 82 kg), krepšį iš dviejų taškų zonos jis atakuodavo tai pat prastai (40,7 proc.), tačiau pasitaikė atvejų, kai per vieną mačo pusę M. Bolas realizavo net 6 tritaškius metimus.

Baigęs karjerą M. Bolas užsiėmė aktyvia socialine veikla, tačiau turėjo problemų su alkoholiu. 2010-aisiais jis mirė po sunkios kepenų ligos, yra palaidotas Pietų Sudane.

Iš viso M. Bolas turi 10 vaikų. Šešių aukštaūgis susilaukė su pirmąja žmona Atong, keturių – su antrąja žmona Ajok.