Portalas brightside.me atrinko septynis mokslininkų atrastus faktus apie moteris, tiesa, kai kurie iš jų kiek prieštaringi:

1. Moterys atsimena, ką reikia padaryti, o ne tai, kas padaryta.

Kiekvienai moteriai pažįstama situacija, kai vyras pamiršta nupirkti kokių nors maisto produktų ar išnešti šiukšles. Tam yra mokslinis paaiškinimas. 2015 m. tyrėja Liana Palermo pateikė 100 vyrų ir moterų įvairių užduočių patikrinti atminčiai, šias užduotis jie turėjo atlikti įvairiais intervalais – nuo dviejų minučių iki vienos dienos. Paaiškėjo, kad moterys geriau atsimena dalykus, kuriuos reikia padaryti ateityje, o tai, kas padaryta, užmiršta. L. Palermo teigimu, „šalia pagrindinio darbo moterys turi atlikti daugybę namų ruošos darbų, joms reikia atsiminti daug informacijos. Taip lavinama jų atmintis“.

2. Minioje moterys užuodžia vyrų feromonus.

Amerikiečių seksologų teigimu, kuo sveikesnis vyras, tuo stipresnis jo kvapas, kai jis nori sužavėti moterį. Moteris gali užuosti vyro buvimą net kvepalų parduotuvėje, kur daug moterų purškėsi ant rankos įvairių kvepalų. Be to, moters uoslė tokia jautri, kad iš kvapo ji gali identifikuoti vyro imunitetą. Tam jai pakanka 3 sekundžių! Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai padarė išvadą, kad partnerio kvapas nuramina moterį. Nieko keisto, kad būdama toli nuo partnerio moteris kartais apsivelka jo marškinius, kad jaustųsi arčiau jo.

3. Moterys įsimyli lėčiau nei vyrai.

Kad ir kas sukelia meilę – smegenys, širdis ar hormonai – vyrai įprastai įsimyli kur kas greičiau nei moterys. Tyrimai parodė – daugiau nei 25 proc. vyrų įsimyli tarp pirmo ir ketvirto pasimatymo. Toks rezultatas buvo būdingas tik 15 proc. tyrime dalyvavusių moterų.

Daugelis moterų sakė, kad net po 20 pasimatymų nejautė įsimylėjimo jaudulio, tam joms reikia daugiau laiko. Žinant šį faktą, nebestebina moterų atkaklumas ir išrankumas.

4. Toksikozė nėštumo metu naudinga moterims.

Toronto tyrėjai išsiaiškino, kad dėl toksikozės nėštumo metu sveikai vystosi vaisius. Rytinis pykinimas ir galvos skausmas yra gynybos mechanizmas, saugantis vaisių nuo pavojingų toksinų. Taigi šie nemalonūs simptomai iš tiesų naudingi moters sveikatai.

Rytinį blogumą patiriančios moterys dažnai išnešioja ir pagimdo sveikus kūdikius, joms kur kas mažesnė persileidimo rizika. Be to, toksikozė naudinga kūdikio intelektui.
Tiesa, stiprus vėmimas ir stiprus pilvo skausmas nėra sveiki simptomai, tokiu atveju patartina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

5. Kuo didesnis moters intelekto koeficientas (IQ), tuo mažiau vaikų ji turi.

Britų psichologas Satoshi Kanazawa paskaičiavo, kad sulik kiekvienais 15 IQ taškų moters noras turėti vaikų sumažėja 25 proc. Jis padarė išvadą, kad žmonija darosi kvailesnė, nes protingos moterys nenori vaikų arba susilaukia tik vieno. Jos teikia pirmenybę savišvietai, asmenybės vystymuisi, karjerai ir kelionėms.
S. Kanazawa mano, kad dėl šios priežasties vyrai dažnai veda moteris, kurioms svarbiau tradicinės vertybės.

6. Kuo daugiau vaikų moteris pagimdo, tuo greičiau sensta.

JAV George‘o Masono universiteto tyrėjai išsiaiškino, kad vaikus gimdžiusių moterų telomerai (trumpos DNR atkarpos, sudarytos iš baltymų) yra trumpesni nei negimdžiusių moterų. Tai reiškia, kad su metais chromosomų dalys, atsakingos už DNR apsaugą, sutrumpėja. Amerikiečių mokslininkų tyrime dalyvavo apie 2 000 įvairaus amžiaus moterų. Tyrimas parodė – kuo daugiau vaikų moteris yra pagimdžiusi, tuo trumpesni jos telomerai.

Kita vertus, telomerai gali sutrumpėti ir dėl kitokių priežasčių, pavyzdžiui, nuo streso. „Neskatiname jūsų negimdyti vaikų, – rašyta mokslininkų tyrimo išvadose. – Didelė tikimybė, kad moters, kurių trumpesni telomerai, gali pagimdyti daugiau vaikų.“

7. Raudonai vilkinčioms moterims kitos pavydi.

Slovakijos mokslų akademijos narys Adamas Pazda atliko neįprastą eksperimentą. Jis parodė moterų ir vyrų grupei moterų nuotraukų ir paprašė išsakyti savo nuomonę apie jas. Dalis moterų nuotraukose vilkėjo raudonus, dalis – kitokių spalvų drabužius. Eksperimentas parodė – moterys aktyviai reagavo į raudonus drabužius vilkinčias moteris, laikė jas grėsme savo santykiams.

Tiek vyrai, tiek moterys laikė raudonai vilkinčias damas nerūpestingomis, nevaržomo elgesio. Tyrime dalyvavusios moterys taip pat teigė, jog nenorėtų, kad jų vyrai bendrautų su tokiomis moterimis, kurios nuotraukose vilkėjo raudonus drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)