Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Herman Van Rompuy:

"Leiskite išreikšti didžiulį dėkingumą pirmininkavusiai Lietuvai, o ypač Lietuvos Prezidentei. Dalia, Jūs ir Jūsų komanda atlikote puikų darbą - nuo paskutinių akcentų daugiametei finansinei programai ar ES biudžetui iki įspūdingo proveržio kuriant bankų sąjungą ir visos Europos Sąjungos susitarimo dėl komandiruojamų darbuotojų. Ir nepamirškime, be abejo, įsimintino viršūnių susitikimo Vilniuje, kurį rengėme glaudžiai bendradarbiaudami. Tikras malonumas buvo dirbti su Jumis".

Europos Komisijos pirmininkas José Manuel Barroso:

"Kartu su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjunga pabaigė 2013 metus aukšta nata".

"Noriu labai nuoširdžiai padėkoti pirmininkavusiai Lietuvai, o ypač Prezidentei Grybauskaitei. Tikrai puikus darbas. Už atliktą parengiamąjį darbą, leidusį priimti daug teigiamų sprendimų per pastaruosius 6 mėnesius, turime būti dėkingi Lietuvai ir labai kompetentingai ir atsidavusiai komandai, dirbusiai su Prezidente Grybauskaite".

"Nors situacija Ukrainoje aptemdė labai svarbius laimėjimus Vilniaus viršūnių susitikime, dar kartą sveikinu Lietuvą už puikų darbą organizuojant šį labai svarbų susitikimą. Tarp laimėjimų - sutarčių parafavimas su Gruzija ir Moldova. Svarbu, kad aiškus strateginis šių dviejų šalių pasirinkimas įvyko".

Europos Parlamento narys Raffaele Baldassarre (EPP frakcija, Italija):

"Per 6 mėnesius buvo priimtas 241 teisės aktas - dukart daugiau nei daugumos pirmininkavimų metu, ir, manau, tai rodo puikius šio pirmininkavimo rezultatus. Tačiau pirmininkavusi Lietuva išsiskyrė ne tik kiekybiniu požiūriu, bet, svarbiausia, ir atlikto darbo kokybe. Lietuvos valdžios institucijų ir ekspertų energija ir profesionalumas pelnė šio Parlamento pasitikėjimą ir dėkingumą."

Europos Parlamento narė Adina-Ioana Vălean (ALDE frakcija, Rumunija):

"Manau, kad stojusi prie ES vairo 2013 metų liepą, Lietuva ėmėsi labai sunkių užduočių. Bet daugumą jų ji sėkmingai pavertė galimybėmis, todėl noriu pasveikinti Lietuvą su jos pirmininkavimo rezultatais."

Europos Parlamento narys Philippe Lamberts (Greens-EFA frakcija, Belgija):

"Leiskite išreikšti Jums savo didelį nustebimą. Nesitikėjau to iš Lietuvos - mažos šalies, jaunos demokratijos. Galima buvo tikėtis daugiau chaoso, bet mane iš tikrųjų maloniai nustebino jūsų komandos kvalifikacija ir profesionalumas. Nustebino jos gebėjimas teikti pasiūlymus kilus nesutarimams tarp Tarybos ir Parlamento."

Europos Parlamento narė Dubravka Šuica (EPP frakcija, Kroatija):

"Sprendėte sunkias techninio ir politinio pobūdžio problemas. Pasiekti puikūs rezultatai ne tik kiekybine prasme, kaip patys nurodėte. Matėme, kokią didžiulę energiją ir jėgą pademonstravo pirmininkavusi Lietuva per pastaruosius 6 mėnesius. Kovojote prieš savanaudes politikas, nusistatėte ambicingus tikslus energetikos srityje, siekėte finansinio stabilumo ir ekonominio augimo. (...) Kalbant apie Rytų partnerystę, manau, kad Lietuva gali būti geras pavyzdys kitoms šalims, nes tai šalis, kuri įveikė krizę."

Europos Parlamento narė Anneli Jäätteenmäki (ALDE frakcija, Suomija):

"Lietuvos pirmininkavimas buvo pavyzdinis. Ji susitvarkė su užduotimi labai gerai, sveikinu."

Europos Parlamento narys Tunne Kelam (EPP frakcija, Estija):

"Tai buvo pirmasis pirmininkavimas ne tik Lietuvai, bet ir visoms Baltijos šalims, ir, galėčiau pridurti, kad tai buvo viso europietiško proceso dalyvių bendra sėkmė šalyje, prie kurios prisidėjo ir buvusi Kubiliaus vyriausybė. (...) Vilniaus viršūnių susitikimui šalis gerai pasiruošė ir, nors pagrindinės viltys neišsipildė, Rytų partnerystės reikalingumą patvirtino Ukrainos žmonės, pasisakę už europietišką ateitį."

Europos Parlamento narys Libor Rouček (S&D frakcija, Čekija):

"Leiskite pasveikinti Jūsų valdžios institucijas ir visą Jūsų šalį. Kaip minėjote, Lietuva - jauna demokratija, maža šalis, gavusi dideles užduotis prieš 6 mėnesius. Puikiai jas įvykdėte."

Europos Parlamento narys Olle Schmidt (ALDE frakcija, Švedija):

"Norėčiau išreikšti padėką Lietuvai už puikų pirmininkavimą. Nedidelė ES valstybė atliko nuostabų darbą, kuriuo mes visi labai sužavėti. Aš pats esu iš mažos šalies, prisimenu mūsų pirmąjį pirmininkavimą 2001 metais ir žinau, ką tai reiškia šaliai. Todėl galiu tik pasakyti, kad žaviuosi ir didžiuojuosi tuo, ką padarėte."

Europos Parlamento narys Marian-Jean Marinescu (EPP frakcija, Rumunija):

"Lietuvai teko pirmininkauti įtemptu metu, kai vyko svarbios derybos keliais aktualiais klausimais. (...) Norėčiau pasveikinti pirmininkavusią Lietuvą, nes baigėme derinti ateičiai svarbius klausimus, ypač sanglaudos ir žemės ūkio politikos srityje."

Europos Parlamento narė Kristiina Ojuland (ALDE frakcija, Estija):

"Labai didžiuojuosi Lietuvos pirmininkavimu, nes Lietuva - mūsų kaimynė Baltijos regione, ir tikiuosi, kad Estija - mano šalis - taip pat pasimokys iš Jūsų pirmininkavimo patirties. (...) Užsienio politikos srityje daug tikėtasi iš Vilniaus viršūnių susitikimo. Tai, kad nepavyko pasirašyti asociacijos sutarties su Ukraina, nebuvo pirmininkavimo kaltė, greičiau ilgalaikės [ES] plėtros politikos trūkumas ir Ukrainos savanaudžių vadovų kaltė. Tačiau reikia pasidžiaugti dėl sėkmės su Moldova ir Gruzija. Tikiuosi, kad Taryba ir toliau stengsis, kad abi sutartys būtų pasirašytos dar iki šios Parlamento kadencijos pabaigos."

Europos Parlamento narė Maired McGuinness (EPP frakcija, Airija):

"Šįryt itin atidžiai klausiausi labai efektyvaus, produktyvaus ir darbštaus pirmininkavimo rezultatų pristatymo. Ir galiu pasakyti, kad dažnai antraštės realiai neatspindi pirmininkavimo darbo. Bet galėčiau pagirti Jus dėl to, kaip tvarkėtės su pirmininkavimo užduotimi. Puikiai padirbėta, Lietuva. Tai, kas maža, yra gražu - Airija tą žino."

Europos Parlamento narys Csaba Sándor Tabajdi (S&D frakcija, Vengrija):

"Manau, kad visos naujos valstybės narės didžiuojasi Lietuvos rezultatais. Iš tikrųjų, mūsų kolegos sakė, kad buvo nustebę matydami, kaip puikiai dirbo Lietuva. Nepažįstame vieni kitų pakankamai gerai ir turime įvairių išankstinių nuostatų. Bet manau, kad jeigu pažvelgtume į nepapras tą Lietuvos istoriją, kultūrą, tapybą ir pan. - tai visai nestebino, to ir buvo galima tikėtis."

Europos Parlamento narys Andrej Plenkovič (EPP frakcija, Kroatija):

"Norėčiau pasveikinti Lietuvos kolegas už puikų darbą Lietuvos pirmininkavimo metu. Jis labai svarbus tokiai šaliai kaip Kroatija."

Europos Parlamento narys Oleg Valjalo (S&D frakcija, Kroatija):

"Manau, kad Lietuvos pirmininkavimas buvo realistinis, pragmatiškas ir labai kokybiškas. Manau, visi su tuo sutinkame."

Europos Parlamento narys Tonino Picula (S&D frakcija, Kroatija):

"Norėčiau padėkoti pirmininkavusiai Lietuvai už šiltą Kroatijos palaikymą. Buvo pati Lietuvos pirmininkavimo pradžia, kai Kroatija tapo Europos Sąjungos nare, ir tai visada jungs abi mūsų šalis."

Europos Parlamento narė Monika Flašíková Beňová (S&D frakcija, Slovakija):

"Pirmininkavusi Lietuva sugebėjo imtis atsakomybės spręsti visai Europai svarbius klausimus."