Svarbiausias jų – tai lapkričio 28–29 d. vyksiantis trečiasis ES Rytų partnerystės vadovų susitikimas. Renginyje dalyvaus ES valstybių narių, ES institucijų ir šešių valstybių Rytų partnerių aukščiausi pareigūnai, tarp kurių Vokietijos kanclerė Angela Merkel, ES prezidentas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso.

Europos Komisijos Pirmininkas J. M. Barroso sakė: „Rytų partnerystė padeda keisti Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos ir Ukrainos piliečių gyvenimą ir suteikia jiems daugiau galimybių. Rytų partnerystė – daug didesnių pokyčių, vykstančių už ES sienų, dalis. Per pastaruosius kelerius metus ES tapo didžiausia prekybos partnere ir investuotoja daugeliui Rytų kaimynių. Ir Europa, ir jos Rytų partnerės gali klestėti tik vieningame žemyne be skiriamųjų linijų.“

Susitikime numatyta priimti sprendimus dėl tolesnio bendradarbiavimo, pasirašyti Europos Sąjungos ir Gruzijos susitarimą dėl Gruzijos dalyvavimo sąlygų ES krizių valdymo operacijose, parafuoti asociacijos ir laisvosios prekybos susitarimus su Gruzija ir Moldova, pasirašyti susitarimą su Azerbaidžanu dėl palengvintos vizų išdavimo tvarkos ir parafuoti susitarimą su Ukraina dėl bendros aviacijos erdvės.

Prieš tai buvo tikimasi, kad Ukraina su ES pasirašys Asociacijos sutartį ir viso Lietuvos pirmininkavimo metu kalbos ir darbai ėjo link to, tačiau likus vos kelioms savaitėms iki Rytų Partnerystės susitikimo, Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir po šio pokalbio pakeitė savo šalies kryptį.

Lapkričio 27 d., prasidės Rytų Europos studijų centro organizuojama pilietinės visuomenės konferencija ,,Rytų partnerystės vertinimai: politiniai iššūkiai ir ateities darbotvarkė pilietinei visuomenei“. Konferencijos dalyviai didžiausią dėmesį skirs svarbiausiems iššūkiams, su kuriais susiduria pilietinė visuomenė Rytų partnerystės šalyse, ir svarstys, kaip ją stiprinti.

Lapkričio 28 d. vyks antrasis Rytų partnerystės verslo forumas, skirtas aptarti galimybes skatinti verslo ryšius regione. Renginys organizuojamas bendradarbiaujant Europos investicijų bankui (EIB) ir Lietuvos pramonininkų konfederacijai.

Lapkričio 27–28 d. Lietuvos Respublikos Seime vyks forumas „Parlamentai už demokratiją: ambicingesnio globalaus bendradarbiavimo link".

ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva aktyviai dalyvauja stiprinant ES ir Rytų partnerių bendradarbiavimą prekybos, transporto, energetikos, švietimo srityse bei palaiko demokratijos bei pilietinės visuomenės iniciatyvas.

Iš viso lapkričio į Rytų partnerystei skirtus renginius laukiama atvykstant apie 1500 dalyvių ir žurnalistų.