Kaip rašo www.euractiv.com, „Goldman Sachs“ vicepirmininko Michaelio Sherwoodo teigimu, galimas D. Britanijos pasitraukimas iš ES bei Jungtinės Karalystės (JK) ministro pirmininko Davido Camerono planai surengti referendumą šiuo klausimu, jei jis bus perrinktas 2015 m., kelia susirūpinimą.

„Nepasakyčiau, kad mes jaučiamės ramūs, vertiname tai kaip didelį pavojų mūsų verslui“, - teigė M. Sherwoodas, kurio atstovaujamame banke Londone dirba 6 000 iš 7 000 visų darbuotojų Europoje.

Kalbos dėl nugaros atsukimo savo didžiausiai prekybos partnerei sustiprėjo sausį, kai D. Cameronas pasakė ketinantis siekti naujų santykių su ES modelio bei surengti referendumą iki 2017 m. kadencijos pabaigos, kurio metu ir būtų nuspręsta, ar D. Britanija paliks 28 valstybes nares turintį ES bloką.

Jo pažadas surengti plebiscitą liūdina ES sąjungininkus bei skatina kai kurių verslo subjektų vadovų įspėjimus, kad JK ekonomika nukentėtų, jei paliktų ES.

Tai šiek tiek nuramino maištinguosius euroskeptikus valdančiojoje Konservatorių partijoje, kurie pasijuto išgąsdinti JK Nepriklausomybės partijos iškilimo, kuri nori palikti ES.

Tačiau M. Sherwoodo manymu, Europos bankai greitai paliks D. Britaniją, jei ši nutrauks glaudžius ryšius su ES.

„Kiekviena europietiška įmonė labai greitai išvyks“, - patikino jis.
D. Britanijos išstojimo iš ES atveju, „Goldman Sachs“ turėtų spręsti, kaip paskirstyti darbuotojus tarp Londono ir likusios Europos dalies.
„Mūsų žmonės nori būti Londone. Jie dirba mums. Mes nenorėtume jų atskirti“, - teigė M. Sherwoodas.

Jo kolega Richardas Gnodde, taip pat užimantis aukštas pareigas „Goldman Sachs“, teigė, jog Londono finansinis Sičio rajonas ir toliau tęstų savo veiklą, nepriklausomai nuo referendumo rezultatų.

„Sitis buvo jau tada, kai apie ES net nebuvo kalbos. Nepriklausomai nuo to, koks bus JK gyventojų sprendimas, Sitis gyvuos dar 100 metų“, - užtiktino R. Gnodde. „Kyla klausimas – koks bus Sitis?“