Michailas Chodorkovskis, su kurio sūnumi Pavelu jau ne kartą Briuselyje yra susitikęs L. Donskis, yra informuotas apie jo palaikymui skirtas iniciatyvas, prie kurių prisidėjo arba kurias organizavo Lietuvos europarlamentaras. Savo laiške jis dėkoja už L. Donskio mintis, išreikštas palaikymo video įraše, skirtame M. Chodorkovskio penkiasdešimtmečiui bei artėjančioms 10-osioms nelaisvės metinėms. Ypač giliai garsiausią Rusijos politinį kalinį sujaudino L. Donskio įsitikinimas, kad jam lemta suvaidinti labai svarbų vaidmenį savo šalies istorijoje ir politikoje.

„Turiu vilties šį jūsų įsitikinimą paversti realybe tokiu būdu, kokiu tik galėsiu, - kalėjime arba kaip laisvas žmogus“, - savo laiške L. Donskiui rašo Michailas Chodorkovskis.

M. Chodorkovskis L. Donskiui taip dėkoja už Europos Parlamente Lietuvos europarlamentaro surengtą knygų dovanojimo iniciatyvą, kurios metu L. Donskis pakvietė kitus europarlamentarus, kurie taip pat yra žinomi autoriai ir komentatoriai, nusiųsti savo knygas su palaikymo žodžiais M. Chodorkovskiui.

Prie šios iniciatyvos prisijungė L. Donskio frakcijos ALDE lyderis Guy Verhofstadt (Belgija) bei kolegė Cecilia Wikström (Švedija), Žaliųjų frakcijos vienas pirmininkų Daniel Cohn-Bendit (Prancūzija) ir šios frakcijos narys Rui Tavares (Portugalija) bei profesorius Vytautas Landsbergis.

M. Chodorkovskio artimųjų sprendimų knygos iš L. Donskio biuro Europos Parlamente Briuselyje buvo išsiųstos į paties M. Chodorkovskio 1994 m. įsteigtus vaikų namus Pamaskvėje, kuriuose kaupiama švietimui demokratijos ir teisinės valstybės temomis skirta biblioteka.

M. Chodorkovskis savo laiške užsimena ir apie tai, kad birželio 26-oji – jo gimimo diena, kuomet jam sukako penkiasdešimt metų – kalėjime buvo neypatinga ir praėjo panašiai kaip ir visos kitos. Tačiau didelį M. Chodorkovskio džiaugsmą sukėlė žinios apie tai, kaip ši diena buvo minima visame pasaulyje, siekiant palaikyti ir padrąsinti neigiamų pokyčių Rusijos žmogaus teisių ir demokratijos srityje simboliu tapusį buvusį turtingiausią Rusijos verslininką.

„Tie, kurie niekada nepatyrė įkalinimo, o ypač neteisingo įkalinimo, kartėlio, negali patirti ir to palengvėjimo ir paguodos, kurią gaunu iš jūsų palaikymo ir solidarumo“, - rašo M. Chodorkovskis. Savo laišką Leonidui Donskiui jis užbaigia patikinimu, kad tęs savo kovą, ir viltimi kada nors turėti galimybę susitikti su L. Donskiu.