Europarlamentarai labai susirūpinę pranešimais apie politinius teismo procesus Rusijoje ir tokių rimtų nusikaltimų kaip nužudymai, priekabiavimas ir smurtas neištyrimą, kaip matyti iš S. Magnickio, M. Chodorkovskio, A. Politkovskajos ir kitų bylų.

Europarlamentarai ragina Rusijos institucijas "veiksmingai, nešališkai ir nepriklausomai atlikti savo pareigas tam, kad nusikaltėliai būtų nubausti". Parlamentas taip pat reiškia didelį susirūpinimą dėl žinomo teisininko, kovotojo su korupcija ir visuomenės aktyvisto Aleksejaus Navalnio bylos ir apgailestauja dėl galimai politinio jo persekiojimo.

EP dar kartą prašo ES Tarybą ir Europos Komisiją nustatyti vizų išdavimo apribojimus Rusijos pareigūnams, susijusiems su S. Magnickio byla ir kitais sunkiais žmogaus teisių pažeidimais, ir įšaldyti jų ES laikomą finansinį turtą. Savo ruožtu ES valstybės raginamos palengvinti vizų išdavimą persekiojamiems Rusijos politiniams aktyvistams.

EP ragina Rusijos valdžią nustoti registruoti nevyriausybines organizacijas ir politinius fondus kaip „užsienio agentus“, taip pat nebetaikyti šioms organizacijoms įkyrių patikrinimų, administracinių nuobaudų ir turto konfiskavimo. EP labai apgailestauja dėl to, kad kelios NVO jau yra teisiamos arba nuteistos. Europarlamentarai reikalauja nutraukti šiuos tyrimus ir pašalinti "nederamus" nevyriausybinių organizacijų veiklos apribojimus.

Parlamentas ragina Rusijos valdžios institucijas užtikrinti politinį pliuralizmą, žiniasklaidos laisvę, įstatymo viršenybę, teismų nepriklausomumą ir nešališkumą, žodžio ir susirinkimų laisvę, taip pat veiksmingas nepriklausomas profesines sąjungas. Savo ruožtu europarlamentarai reiškia didelį susirūpinimą dėl Rusijos Dūmos priimto federalinio įstatymo dėl „homoseksualumo propagandos“ bei jo atitikmenų devyniuose Rusijos regionuose.

Rezoliucijoje taip pat siūloma 2014-2020 m. ES daugiametėje finansinėje programoje numatyti gerokai didesnę Sąjungos finansinę pagalbą nevyriausybinėms organizacijoms ir pilietinei visuomenei.