Milijonierius iš Kėdainių V.Uspaskichas deklaravo praėjusių metų pabaigoje valdęs turto už 64,4 mln. litų ir turėjęs 7,3 mln. litų piniginių lėšų. Dar 11,27 mln. litų politikas buvo paskolinęs, o 1,43 mln. litų pasiskolinęs.

Jo žmona Jolanta Blažytė buvo dar gerokai turtingesnė. Jos deklaruoto turto vertė siekė 90 mln. litų, santaupų ji turėjo 13 tūkst. litų, bet buvo paskolinusi 9,8 mln. litų.

Iš viso V.Uspaskicho ir J.Blažytės šeimos turtas bei piniginės lėšos pernai sudarė 162,2 mln. litų.

Kitas į milijonieriaus titulą pretenduojantis europarlamentaras - konservatorius Vytautas Landsbergis su žmona Gražina. Tačiau jų bendras turtas gerokai kuklesnis, sudaro lygiai 1 mln. litų.

Nedaug iki milijonieriaus trūksta socialdemokratui Justui Paleckiui. Jo ir žmonos Laimutės Paleckienės bendras turtas bei piniginės lėšos yra 924 tūkst. litų.

Kiek daugiau nei 800 tūkst litų vertės turtą ir santaupas deklaravo "tvarkiets" Juozas Imbrasas su žmona Birute, konservatorius Algirdas Saudargas su žmona Laima bei socialdemokratas Zigmantas Balčytis su žmona Severina.

Nedaug nuo jų atsilieka socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė, jos deklaracijoje nurodyta turto už 477,7 tūkst. litų ir 235,7 tūkst. litų santaupų. Politikė dar yra negrąžinusi beveik 82 tūkst. litų paskolą.
Liberalo Leonido Donskio šeima deklaravo 696 tūkst. litų vertės turtą ir pinigines lėšas, "tvarkiečio" Rolando Pakso šeima - 667 tūkst. litų, konservatorė Laima Andrikienė - 504 tūkst. litų, jos kolegė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė - 342 tūkst. litų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio šeima - 385 tūkst. litų vertės turtą ir pinigines lėšas.

EP narių turto deklaracijas penktadienį paskelbė "Valstybės žinios".