Buvusio europarlamentaro Šarūno Biručio iniciatyva kiekvienais metais "euriukai" kartu su tėveliais, sesutėmis ir broliukais šią dieną pažymi drauge. Šįkart Lietuvos radijo ir televizijos centro kvietimu "euriukų" renginys įvyko Vilniaus televizijos bokšte.

Čia "euriukai" ir jų artimieji turėjo galimybę į Lietuvos sostinę pažvelgti iš paukščio skrydžio - bokšto restorane "Paukščių takas" jie uždegė ir visi drauge užpūtė žvakutes ant gimtadienio torto.

Vaikai peržiūrėjo ankstesnius susitikimus įamžinusias fotografijas, deklamavo eilėraštukus, dainavo, demonstravo savo piešinius ir įvairius darbelius, jiems koncertavo Vaida Genytė.

"Labai įdomu stebėti, kokie vaikai buvo vienų, dvejų, o dabar jau šešerių metų, kaip jie tampa vis smalsesni ir gabesni. "Euriukai" - tai simbolis naujosios mūsų piliečių kartos, kuri nuo pat gimimo susijusi su Europos Sąjunga ir jos vertybėmis. Tikiu, kad užaugę "euriukai" puoselės ir įtvirtins pačias geriausias žmogiškąsias ir demokratines vertybes", - teigia "Euriukų" klubo iniciatorius Š. Birutis.

2004 m. gegužės 1-ąją Lietuvoje gimė apie 60 vaikų. Aktyviai bendrauja maždaug 50 "euriukų" šeimų, dalis jų yra išvykę gyventi užsienyje.