EK pirmiausia imtis finansinio sektoriaus reformos. ES Vidaus rinkos ir paslaugų komisaras Michel Barnier planuoja be kitų pasiūlymų pateikti ir įstatyminius pasiūlymus dėl išvestinių finansinių priemonių rinkų (iki vasaros), kreditinių įsipareigojimų neįvykdymo apsikeitimo sandorių (rudenį) ir kapitalo poreikių (iki metų pabaigos).

Per artimiausius kelis mėnesius EK planuoja pasiūlyti sustiprinto euro zonos narių ekonomikos politikų koordinavimo ir priežiūros sistemą ir teikti pasiūlymą įsteigti bankų gelbėjimo fondą.
Ekonomikos krizės sukeltoms socialinėms problemoms spręsti Briuselis siūlys planus dėl darbo vietų kūrimo, kuria siekiama padidinti darbo jėgos mobilumą ir sukurti Europos platformą kovai su skurdu.

EK pasiūlymai dėl socialinių problemų sprendimo nepatiko Europos socialistų partijai. „Komisija neatkreipia dėmesio į didelį krizės poveikį darbams, socialinę apsaugą ir įtraukimą. Bejausmės jų pasitraukimo strategijos nulems 4,5 mln. darbo vietų praradimą. Tai labiau darbo praradimo programa nei darbo programa”, - teigė Europos socialistų partijos lyderis Poulas Nyrupas Rasmussenas.

Sveikindamas EK prioritetus, kurie, jo teigimu, didžia dalimi sutampa su jo partijos prioritetais, Europos parlamento narys, Europos Liaudies partijos pirmininkas Josephas Daulas teigė: „Svarbiausias dalykas yra skatinti sugrįžimą prie darbo vietų kūrimo, tęsti darbą dėl finansinės rinkos reguliavimo ir euro stabilizavimo, ir pagaliau padaryti Europą girdimą ir gerbiamą pasaulyje”.