„Familiarumas – tai mirtinas aistros priešas, – teigia Allison Moon, knygos „Girl Sex 101“ autorė. – Kuo geriau pažįstame kitą žmogų, tuo mažiau aistros lieka santykiuose.“

Toliau – keletas patarimų iš portalo healthline.com, kurie tikrai pravers pajutus, kad seksualinis gyvenimas tolydžio vėsta.

Išbandykite naujus energijos išlaisvinimo būdus

„Išeikite pašokti arba susidomėkite jogos praktika, – siūlo A. Moon. – Kai ryšys su savo kūnu sutvirtės, pavyks sustiprinti ir ryšį su partnerio kūnu.“

Po vienos apklausos paaiškėjo, kad poromis gyvenantys, tačiau seksualiai pasyvūs žmonės yra linkę į liūdesį ir laiko save nepatraukliais. Atgaukite seksualinį apetitą rasdami naujų būdų išjudėti ir pamėgti savo kūną.

Pakurstykite dopaminą naujais įspūdžiais

„Nauja, įtraukianti veikla gali sustiprinti artumo ir intymumo jausmą. Sugalvokite ką nors netradicinio, sau nebūdingo. Galėtų tikti ir tokia veikla, kuri šiek tiek baugina, pavyzdžiui, išvyka į lunaparką arba apsilankymas pabėgimo kambaryje, – sako seksologė, tinklalaidės sekso temomis vedėja Sunny Megatron. – Organizme prisigamins dopamino, o jus apims tokie pat jausmai, kokiais gyvenote per aistringiausią santykių etapą.“

Anot ekspertų, dopaminas ir kitos galvos smegenis veikiančios cheminės medžiagos yra tiesiogiai susijusios su fizine trauka ir romantiškais jausmais. Štai kodėl bendras įsitraukimas į naują veiklą gali pakurstyti priblėsusią aistrą.

Trumpam pabėkite į kitą realybę

„Susiorganizuokite vaidmenų žaidimą. Susigalvokite sau personažus, sukurkite jiems istorijas, atitinkamai apsirenkite ir įsijauskite į vaidmenį“, – siūlo S. Megatron.

Remiantis JAV kelionių asociacijos skelbiamais duomenimis, net ir kartu keliaujančios poros gyvena turiningesnį ir aistringesnį seksualinį gyvenimą.

Jaukiai įsitaisykite erotinio filmo seansui

„Stenkitės kuo geriau suprasti, kas jaudina jus ir partnerį, – pataria A. Moon. – Tam tikra pornografija net labai teigiamai veikia poras.“

Panaršius internetą, tikėtina, pavyks surasti moterims, queer asmenims ir heteroseksualioms poroms tinkamos medžiagos.

Pamaloninkite save partnerio akivaizdoje

„Stebėdamas, kaip masturbuojatės, partneris pamatys, kaip patiriate malonumą, o šitoks vaizdas labai suartina“, – tvirtina A. Moon.

Leisdama partneriui pamatyti, kokias glamones mėgstate, intymų ryšį pakylėsite į labiau jaudinantį lygmenį. Masturbacija apskritai gerina savijautą, pakelia nuotaiką, padeda atsikratyti streso ir didina seksualinę aistrą.

„Įsigykite nuotolinio valdymo sekso žaisliuką ir juo pasinaudokite per pasimatymą. Įteikite partneriui distancinio valdymo pultą ir leiskite prasidėti įžangai į meilės aktą. Tikėtina, kad kol pasieksite namus, jūsų libido bus ganėtinai įsibėgėjęs“, – pataria S. Megatron.

Pasikalbėkite

Domėjimąsi seksu gali sumažinti ir neefektyvus bendravimas. Kaip buvo rašyta „The Guardian“, net ir dažnai besipykstančios poros yra 10 kartų laimingesnės negu tos, kurios vengia konfliktų.

„Nebijokite leistis į rimtus pokalbius, – ragina A. Moon. – Intymūs jausmai kartais gali sukeroti vien pasikalbėjus kokia nors paprastai apeinama tema.ׅ“

Jei niekas negelbsti, pagalvokite apie savo poreikius

Intymų porų gyvenimą blogina ir stresas bei nesibaigiantys rūpesčiai. Laimė, dažniausiai pavyksta rasti būdų, kaip prisikelti iš seksualinio letargo.

„Kartais koks nors labai paprastas dalykas gali padėti sugrįžti į vėžes. Bėda ta, kad daugelis žmonių iš baimės ar drovumo nesiima jokių veiksmų“, – apgailestauja S. Megatron.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją