Be burnos, moterys labai mėgsta, kai joms bučiuojamas kaklas, rašoma Williamo Cane`o knygoje „Bučiavimosi menas“ („The Art of Kissing“). Devyniasdešimt šeši procentai moterų nurodė, kad joms patinka bučiniai į kaklą. Tačiau vyrų, kuriems patiktų tokie bučiniai, yra tik apie 10 proc., todėl vaikinas net nepatikės, kad merginai gali patikti bučiniai į kaklą, nes jam pačiam tai nieko nereiškia. Taigi vaikinams patariama retkarčiais nuslysti nuo lūpų iki kaklo, nes tai gali atnešti puikių rezultatų. Moterims taip pat daug labiau nei vyrams patinka bučiniai į ausis.

Taigi, tikimybė, kad kaklo bučiavimas moterims bus malonus, yra... 1 iš 1,04. O kaip yra su vyrais?

Vyrai dažniausiai reaguoja į prancūzišką bučinį, o moterys – į romantišką bučinuką. Vaikinai sako, kad jie ne itin susijaudina, jei nebūna kontakto liežuviu, o merginos dažniausiai nurodo, kad jei jus sieja aistra ir meilė, pakanka ir bučinio lūpomis. Nereikia skubėti ir, žinote, liežuviu sukelti springimo refleksą.

Knygos autorius prisimena: „Kai kūriau savo DVD, pusę projekto laiko skyrėme vien tik prancūziškiems bučiniams. Viena mergina sakė: „Argi jis nesupranta, kad jei aš mėlynuoju, tai reiškia, jog negaliu kvėpuoti?“ Kita teigė, kad nereikėtų naudoti liežuvio kaip strėlės – prancūziškam bučiniui reikėtų suteikti šiek tiek subtilumo. Tai pagrindinė klaida, kurią daro vaikinai.“

Moterys taip pat skundžiasi, kad besibučiuojantiems vyrams trūksta kūrybiškumo, jie tai daro pernelyg mechaniškai ir vienodai. Moterys norėtų įvairesnių bučinių: į kaklą, į ausis, „liposukcijos“, t. y. judėjimo nuo viršutinės lūpos prie apatinės... Būkite kūrybingi.

Merginų pagrindinė klaida yra ta, kad jos nepakankamai praveria burną, tikriausiai dėl to, kad vaikinas bando inicijuoti prancūzišką bučinį.

Tyrimai rodo, kad bučiuodamiesi vyrai ir moterys apsikeičia ne tik seilėmis, bet ir svarbia biologine informacija. Taip yra todėl, kad mūsų veido srityje yra daug sebumą gaminančių liaukų, kurias valdo lytiniai hormonai. Kai mes bučiuojamės, šios liaukos išskiria sebumą, kuris susimaišo su mūsų seilėmis. Tyrinėtojai mano, kad apsikeisdami sebumu, partneriai įvertina vienas kito sveikatą bei hormonų būklę ir tik po to pereina prie sekso (medžiagų apykaitos atžvilgiu brangiai kainuojančia veikla) ar ilgalaikių santykių. Cheminės užuominos taip pat padeda žmonėms, ypač moterims, įvertinti potencialius partnerius. Susan M. Hughes ir jos kolegos nustatė, kad moterys yra linkusios įvertinti vyro gebėjimus bučiuotis pagal jo burnos kvapą ir skonį. Taip yra tikriausiai todėl, kad blogas burnos kvapas ir skonis (be to, kad yra nemalonūs) dažnai būna rimtesnių sveikatos problemų simptomai.

Kuo drėgniau, tuo geriau

Gordono Gallupo tyrimas taip pat atskleidė, kad vyrams labiau patinka drėgnesni bučiniai su aktyviais liežuvio judesiais. Rutgerso universiteto Naujajame Džersyje biologinės antropologijos profesorė Helen Fisher spėja, kad taip yra todėl, kad kuo drėgniau bučiuojamasi, tuo daugiau išsiskiria seilių, o tai reiškia, jog gaunama daugiau hormoninės informacijos.

Per interviu radijo laidai „Earth and Sky“ H. Fisher paaiškino, kad mūsų skruostų ląstelės absorbuoja hormonus estrogeną bei testosteroną, kuriais apsikeičiama drėgno bučinio metu. Profesorė mano, kad vyrai gali naudoti šiuos hormoninius duomenis tam, kad pasąmoningai įvertintų partnerės vaisingumą ir reprodukcinį potencialą. Vyrų polinkis itin drėgniems bučiniams taip pat gali būti susijęs su tuo, kad jie mažiau negu moterys yra jautrūs tokioms cheminėms juslėms kaip skonis ir kvapas.

Ar pirmasis bučinys tikrai labai svarbus?

Kaip žinome, pirmasis bučinys per pirmąjį pasimatymą kainuoja daug nervų. Mes instinktyviai jaučiame, kad nuo jo daug kas priklauso. Ir tai yra tiesa – daugumą žmonių nevykęs pirmas bučinys pastūmėja nutraukti santykius jiems dar neprasidėjus.

Per atskirą tyrimą S. Hughes klausė žmonių: „Ar jus kada nors traukė žmogus, kuris po pirmojo bučinio jums tapo nebeįdomus?“ Dauguma respondentų – tiek vyrų, tiek moterų – atsakė teigiamai. Tačiau jei nevykęs bučinys gali nutraukti pirmąjį pasimatymą, ar tai reiškia, kad geras bučinys garantuoja antrąjį susitikimą? Tikriausiai ne, rodo originalusis S. Hughes tyrimas, kuris nustatė, kad dauguma vyrų (69 proc.) ir moterų (67 proc.) nepradėtų santykių su žmogumi tik todėl, kad jis gerai bučiuojasi.

Tikimybė, kad moteris pabučiuos savo partnerį per pirmąjį pasimatymą, yra 1 iš 1,85, t. y. maždaug 54 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)