„Visų pirma, reikėtų sužinoti daugiau detalių, kad galėtume išsiaiškinti, kur to pavydo priežastys. Gal skaitytojos praeityje yra buvę kažkokių liūdnų nutikimų, gal prieš tai buvęs partneris išdavė, gal tėtis mamai buvo neištikimas ir tai šeimoje matytas modelis. Reikia suprasti, iš kur kyla tas nepasitikėjimas partneriu ir pavydas. Nes yra daug lengviau dirbti su problema, kai atrandame jos šaknį“, – sakė pašnekovas.

Šioje situacijoje jis pasiūlė vieną galimą sprendimo variantą. „Kartais labai padeda, jei jūs su partneriu nueisite kartu. Pamatysite, kad tai vyriška kompanija, kuri bendrauja sau apie hobius, savo pomėgius, nelaksto paskui tas moteris ir pan. Turėjau klienčių, kurios tai padarė ir pamatė, kad nėra ko jaudintis. Kitas sprendimo variantas – eiti ir kalbėtis su specialistu, kad jis padėtų rasti tą šaknį ir patartų, kaip atleisti, paleisti praeities nuoskaudas. Jei nebuvo nei traumų, nei išdavysčių, matome ir žinome iš aplinkinių, kad partneris su draugais nieko blogo nedaro ir vis tiek yra noras neišleisti, tai jau kalba apie rimtas toje poroje arba tame asmenyje esančias problemas. Tarsi nenorime kitam leisti džiaugtis palaikančia kompanija. Nes vyrai tokiose kompanijose labai atsigauna. Svarbu, kad šeimoje vyras turėtų savo bičiulių ratą, moteris – savo. Išeina tokia nemokama grupinė psichoterapija. Gal ir pačiai skaitytojai reikėtų susirasti tą savo draugų ratą, kur galėtų kartą per savaitę nueiti, pasibūti. Tai labai stiprina, atpalaiduoja, duoda erdvės išsikalbėti“, – sakė D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją