„Jei skyrybos yra sunkios, pirmiausia, reikia stiprinti save: reguliarus sportas, buvimas lauke, draugai, pokalbiai, psichologas. Reikia dirbti su savimi, priimti skyrybas ir atleisti partneriui už visas nuoskaudas. Tą būtina padaryti prieš einant į naujus santykius. Stiprinkite save, paskaitykite literatūros, atpažinkite, kas su jumis vyksta, kodėl kaltinate kitą, kodėl nepaleidžiate. Kai atpažįsti savo jausmus, lengviau juos kontroliuoti. Turi save mylėti, pakelti savo savivertę, pagerinti savo sveikatos būklę“, – patarimais dalijosi santykių ekspertas.

Darius Ražauskas

Kitas dalykas, anot jo, jei yra vaikų, kalbėtis su jais. „Vaikai stipriai išgyvena skyrybas, bet dažniausiai to neparodo. Vaikams irgi reikia pagalbos. Svarbu stebėti savo veiksmus, kad vaikai netaptų skyrybų auka. Jų negalima padaryti teisėjais, dalybų objektu ar keršto įrankiu, kas labai dažnai nutinka”, – teigė D. Ražauskas.

Kitas dalykas – skirti laiko atpalaiduojamai veiklai. „Meno terapija, baseinai, plaukimas, buvimas gamtoje. Kai kurie žmonės puola stačia galva į darbą, bet taip įtampa niekur nedingsta, o tik toliau kaupiasi. Reikia suprasti, kas skyrybos niekada nebus malonus procesas, todėl reikia iškart nusiteikti, kad reikės padirbėti. Tiek vyrams, tiek moterims. Vidinius išgyvenimus jaučia abu. Labai svarbu stebėti save, kad nepradėtum skyrybų skausmo malšinti kokiais nors intoksikantais: alkoholis, narkotikai, azartiniai lošimai, kompiuteriniai žaidimai, pornografija. Tokiu periodu labai lengva į kažką įklimpti, nes esi pažeidžiamas. Taip pat nereikėtų pulti į skubotus naujus santykius, nes labai lengva senas problemas suprojektuoti į naują partnerį, o tokie santykiai niekur nenuves. Prieš puldami į naujus santykius, įsitikinkite, kad anie baigti ir kad anam partneriui atleista”, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją