Mitas: „G taškas neegzistuoja.“

Štai kas yra žinoma: G taškas tikrai egzistuoja, jis yra priekinėje makšties sienelėje, maždaug 2,5–5 cm makšties kanale. „Šis taškas yra šiek tiek globlėtas“, – paaiškino mokslų daktarė, somatinės psichologijos specialistė ir seksologė Holly Richmond. Jos teigimu, G taškas yra maždaug dešimties centų monetos dydžio, rašoma tinklalapyje marieclaire.com.

Žmonių kūnai nėra idealiai vienodi, jūsų G taškas gali būti šiek tiek kitokio dydžio, rastis kiek kitoje vietoje. Šiaip ar taip, palietusios jį tikrai suprasite, nes jis yra labiau akyto audinio nei visa makštis, paspaudus šį tašką atrodo, kad norite šlapintis. Kaip H. Richmond pataria ieškoti G taško? „Įsitaisykite patogiai, atsipalaiduokite ir neskubėdamos ieškokite“, – teigė ji.

Mitas: „Masturbacija – vienintelis būdas rasti savo G tašką.“

Apskritai masturbavimasis – bene patikimiausias (ir saugiausias) būdas ištyrinėti savo anatomiją. Juk tada nereikia jaudinti dėl lytiniu būdu plintančių ligų, dėl to, ką gali pagalvoti kitas žmogus. Esate tik jūs, jūsų rankos ir jūsų kūnas (na ir sekso žaislas ar keli žaislai, jeigu jums taip norisi). Iš tiesų, tokiu atveju masturbavimasis yra tikrai puikus būdas rasti savo G tašką ir patyrinėti savo pojūčius.

Žmonės skirtingi – vieniems masturbavimasis patinka, kitiems norisi, kad juos liestų partneris. „Daliai moterų pačioms nėra komfortiška stimuliuoti G tašką, jos labiau patinka, jei tai daro partneris“, – teigė seksologė, psichologijos mokslų daktarė Liz Powel. Anot jos, G taškas lengviau randamas, kai moteris seksualiai susijaudinusi, nes tada šio taško zona paburksta ir tampa iškilesnė. Be abejo, įžanginės glamonės su mylimu, jums patraukliu žmogumi jaudins labiau nei masturbavimasis, turint tikslą rasti G tašką. Jei tyrinėsite savo kūną viena, L. Powel rekomenduoja pirmiausia paskaityti erotinės literatūros, pažiūrėti pornofilmą, prisiminti kokią nors savo seksualinę fantaziją, o tada leistis į G taško paieškas, kas bus masturbavimo proceso dalis.

Mitas: „Yra tik vienas būdas stimuliuoti G tašką.“

L. Powel teigimu, ji paprašo, kad partneris įvestų du pirštus į makštį ir judintų juos, tarsi kviesdamas ateiti. Ji pabrėžia – kitoms moterims tai nebūtinai patiktų, vienoms šiuo atveju tinka vibratorius, kitoms – partnerio rankos. Nėra vieno stebuklingo būdo stimuliuoti G tašką. Reikia skirti laiko ir atrasti, kas patinka jums.

Mitas: „G taško stimuliavimas absoliučiai skiriasi nuo klitorio stimuliavimo.“

Gana ilgai apie G tašką ar G taško orgazmą buvo kalbama kaip apie visiškai skirtingus dalykus. Iš tiesų G taškas ir klitoris yra dvi erogeninės zonos, kurios yra susijusios. Naujo tyrimo duomenimis, klitoris – kur kas didesnė struktūra nei taškelis vulvos viršūnėje. Klitoris turi nuo viršūnėlės besidriekiančias kojeles, kurios tęsiasi makšties angos link. Vadinasi, G taškas yra vidinis klitoris.

Deja, kaip ir daugelyje seksualinės sveikatos sričių (ypač kalbant apie makštį), reikia išsamesnių tyrimų apie tai, kaip G taškas susijęs su klitoriu. „Daug žinoma apie penį, apie tai, kaip peniai funkcionuoja, – teigė L. Powel. – O apie moterų seksualinį funkcionavimą ir seksualinį malonumą reikėtų daugiau tyrimų.“

Regis, medicinos tyrimų bendruomenė, kaip ir nemaža dalis visuomenės, yra patriarchalinė ir numoja ranka į moterų poreikius.

Bet, nepaisant to, ar G taškas – klitorio dalis, ar visiškai atskiras taškas, galite mėgautis tokiu stimuliavimu, koks jums patinka.

Mitas: „Vadinamasis skvirtingas tėra šlapimo čiurkštelėjimas.“

Seksualinės sveikatos srityje verda daug ginčų, ar skystis, kuris iššvirkščiamas vadinamosios moterų ejakuliacijos, arba skvirtingo (anglų k. „squirt“ reiškia „čiurkšlė“) metu, yra šlapimas, ar nėra šlapimas. Tyrimų duomenimis, tai ne šlapimas, o iš Skeno liaukų iššvirkščiamas skystis, kuriame yra kažkiek šlapimo, nes jis išsiskiria iš uretros.

Mitas: „Tik stimuliuojant G tašką įmanoma patirti vadinamąją moterų ejakuliaciją (skvirtingą).“

Skvirtingas dažniausiai siejamas su G taško stimuliavimu, bet tai – ne vienintelis būdas patirti skvirtingą. Kai kurios moterys ejakuliuoja ir nuo intensyvaus klitorio stimuliavimo. „Nuo klitorio stimuliavimo moterys ejakuliuoja rečiau, nei nuo vidinio stimuliavimo makštyje, bet taip nutinka“, – teigė L. Powel.

Mitas: „Visos moterys (kitaip tariant, kas turi makštį) gali patirti G taško stimuliavimo malonumą.“

Kaip nėra vieno vienintelio stimuliavimo būdo aptikti G tašką, taip nėra ir vieno vienintelio juntamo malonumo, jį radus. Jums gali patikti G taško stimuliavimas, tai gali pakeisti požiūrį į jūsų mėgstamas sekso pozas. G taško stimuliavimas jums gali nė nepatikti. O gal jūs pirmą kartą patyrėte skvirtingą ir nutarėte pasilikti šį kozirį karštam pasimatymui ateityje. „Jei jums nepatinka G taško stimuliavimas, puiku, jei patinka G taško stimuliavimas, irgi puiku“, – teigia L. Powel. Visi turi savų pomėgių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją