Anot pašnekovo, erotiniai sapnai, vizualizuojant ar matant kitus, pasitaiko dažnai. „Žmonės galvoja, kad tai jau viskas, santykių pabaiga, nepasitenkinimas lytinių gyvenimu ir pan., bet pasąmonė mėgsta krėsti įvairius pokštus, todėl sapnų nereikia interpretuoti tiesiogiai. Tai, kad mylimas žmogus erotiniuose sapnuose sapnuoja ne tave, o kitą, tikrai nereiškia, kad jis to žmogaus nori realybėje. Dažniausiai tai rodo kažkokias gilesnes problemas. Gal patiriamas stresas darbe, nerimas dėl kažkokių dalykų, o seksas sapnuose yra vienas iš pasąmonės raminimosi būdų. Hipotezių, ką reiškia toks sapnas, gali būti labai daug, todėl pirmiausia reikia sėstis ir kalbėtis su tuo žmogumi: o kaip tu jautiesi, gal nueiname pas psichologą, jis pažiūrės iš šono“, – patarė D. Ražauskas.

Anot jo, tokie sapnai nebūtinai reiškia, kad santykiuose yra kažkas blogai. „Tokie sapnai gali byloti ir apie kokias nors problemas iš vaikystės, paauglystės, arba problemas darbe ar net su sveikata. Kartais pasąmonė per sapnus siunčia signalus apie artėjančias ligas. Ne visada. Kartais tai gali būti santykių problemos, lytinės problemos – taip pat, bet nereikia to interpretuoti tiesiogiai“, – teigė pašnekovas.

Ar apie tokius sapnus papasakoti savo antrajai pusei, santykių ekspertas sako, kad taip. „Pasakyti apie tai yra gerai. Taip, žmogus gal supyks, bet ilgoje perspektyvoje tai bus žingsnis į priekį jūsų santykiuose“, – sakė Darius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją