„Nemanau, kad reikia būti sąžiningiems bet kokia kaina“, – sakė R. Westheimer leidiniui „Insider“. Anot jos, papasakojus apie neištikimybę, kyla grėsmė santykiams, ne kiekvienas galės tai atleisti.

Kita vertus, pasak seksologės, jei tikrai norite gyventi su esamu partneriu, kažkuriuo metu gali tekti aptarti savo paklydimus, kad santykiai toliau evoliucionuotų.

Vienas nuklydimas į šoną nereiškia, kad jūs ir vėl būsite neištikimi

Neištikimybės dažniausiai suplakamos į vieną – neva, blogų žmonių kategoriją, nors realybėje žmonės būna neištikimi dėl labai įvairių priežasčių.

Psichoterapeutės, knygos „When You‘re the One Who Cheats“ („Kai neištikimasis esate jūs“) autorės Tammy Nelson teigimu, kai kuriuos seksualiai jaudina melavimas. Tokie žmonės nepajėgūs išgyventi monogamijoje, kita vertus, jiems nepakanka drąsos prašyti atvirų santykių. Tokie žmonės tikrai vėl ir vėl bus neištikimi.

Yra kita kategorija žmonių, kurie suklydo vieną kartą – tą vienintelį kartą ir buvo neištikimi.

T. Nelson teigimu, žmonės apgauna partnerį dėl skirtingų priežasčių, būtent nuo jų priklauso, ar jie bus neištikimi ir vėl. Būna ir taip, kad žmogui patinka neištikimybė, tada jis nepasikeis, nes tai – neatsiejama jo asmenybės dalis.

Dalis žmonių būna neištikimi, nes jiems trūksta pasitikėjimo savimi. Sulaukę svetimo žmogaus dėmesio, jie pasijunta reikšmingi, geidžiami. Tokio tipo neištikimautojai gali išsiugdyti pasitikėjimą savimi ir pasikeisti.

Kiti gali būti neištikimi dėl tam tikrų aplinkybių, o ne dėl asmeninių savybių. R. Westheimer pateikia pavyzdį, kai nuo alkoholio apsvaigęs žmogus nuklysta į šalį, o paskui gailisi. Štai tada neverta prisipažinti partneriui.

„Jei patyrėte vienos nakties nuotykį, nes per daug išgėrėte, o to žmogaus daugiau gyvenime nepamatysite, patylėkite, nepasakokite apie tai partneriui“, – teigė ji.

T. Nelson pritaria – jeigu jaučiate kaltę dėl neištikimybės, geriau neprisipažinti partneriui. Pasipasakojus jums gal ir palengvės, tačiau partneris atsidurs sudėtingoje padėtyje – ims abejoti savimi arba nebegalės jumis pasitikėti.

„Nei [vienkartinio nuotykio] detalės, nei kodėl [taip pasielgėte] nėra svarbu“, – aiškino T. Nelson. Ji pataria paklausti savęs, kodėl buvote neištikimi ir ar taip pasielgėte dėl problemų santykiuose. Jei taip, tada yra prasmės papasakoti apie tai partneriui, kad drauge galėtumėte kurti tvirtesnius, geresnius santykius. O jei paslydote silpnumo akimirką, jaučiatės kalti ir nenorite prarasti esamų santykių, laikykite paslaptyje nutikimą ir gyvenkite toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją