1. Seksas

Ši tema labai dažnai lieka neaptarta, ją iškėlus, abiem partneriams tektų sąmoningai peržvelgti elgesį miegamajame, o juk seksas reiškia atsipalaidavimą ir kontrolės nebuvimą. Skirtumai dažnai akivaizdūs: neretai vienas partneris nori daugiau sekso, kitas – mažiau, sunkiausia – atrasti aukso vidurį.

2. Tvarka / švara

Nėra dviejų žmonių, kurių standartai šioje srityje idealiai sutaptų. Vienam žmogui kitas visada bus nevala. Nevalai pirmasis atrodys kontroliuojantis pamišėlis. Vienintelis būdas išspręsti šį konfliktą – pripažinti skirtumus ir tai, kad kitas žmogus gali pasikeisti tik iki tam tikros ribos.

3. Klaidingai prisimenamų dalykų sindromas

Daugelyje ginčų svarbu ne faktai, kas įvyko, o tai, kaip viskas prisimenama. Visi mitologizuoja praeitį, norėdami parodyti save geriausioje šviesoje. Taigi pasidaro labai sunku išsiaiškinti, kas pasisuko netinkama linkme, kai susiginčijote, nes kiekviena pusė puoselėja, tiksliau kuria savus prisiminimus.

4. Kišamasis į valgio gaminimą

Netrukdykite partneriui gaminti, net jei jis tai daro klaidingai.

5. Įprotis kaltinti kitą

Dauguma neišauga iš įpročio ką nors kaltinti, kai reikalai nesiklosto, kaip norime, ar kažkas nepavyksta. Aplinkybės dažnai atrodo neįveikiamos, intravertai kaltina save, ekstravertai kaltina žmones. Štai kodėl dažnai jie susieina į porą.

6. Vaikų auklėjimas

Jeigu turite šeimą, garantuotai daug ginčų kyla dėl vaikų auklėjimo. Kadaise buvo aišku, nes už vaikų auklėjimą buvo atsakinga motina. Arba tėvas – žiūrint į kokį istorijos laikotarpį žvelgsite. Dabar atsakingi abu tėvai, todėl ir kyla ginčų.

7. Interjero dizainas

Anksčiau namai buvo moters viešpatija, o šiais laikais nestinga metroseksualų, kurie irgi sprendžia dėl vienokio ar kitokio sienų atspalvio ir pan.

8. Pinigai

Kas daugiau uždirba? Jei uždirbate penkis kartus daugiau už partnerį, ar turite lygiomis dalimis dalintis pinigus?

9. Giminaičiai

Gal žmonos sesuo jums per daug patinka o gal jūsų motinai atrodo, kad žmona jums per prasta. Dažniausiai savo artimuosius ir giminaičius matome visiškai kitaip nei mūsų partneris / -ė. Tėvų tarpusavio bendravimo modelis mus veikia, todėl sąmoningai ar nesąmoningai bent dalį jo perimame.

10. Atostogos

Lūkesčiai ir realybė stipriai skiriasi, dėl to neišvengiamai kyla nusivylimų, o nusivylimai veda į konfliktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją