– Papasakokite, kas yra tas imituotas orgazmas ir ką mes apie jį žinome?

– Imituotas orgazmas yra kasdienė mūsų seksualinio gyvenimo dalis ir tą reikia pripažinti. Tyrimai rodo, kad net 25 proc. moterų visuomet imituoja orgazmą. 34 proc. vyrų ir 54 proc. moterų nors kelis kartus ar bent kartą imitavo orgazmą ir maždaug 25 proc. vyrų ir 50 proc. moterų, apklausų duomenimis, esant vaginaliniams penetraciniams santykiams, karts nuo karto imituoja orgazmą.

Imituotas orgazmas yra toks elgesys, kai imituojama tai, kas turėtų būti patiriama orgazmo metu, bet iš tikrųjų nepatiriama. Tokiu atveju asmuo simuliuoja panašų kūno judesį, elgesį, garsus, kurie įprastai lydi orgazmą. Tai gali būti tam tikri raumenų susitraukimai, tam tikri garsai, dejonės, dažnai net ir prisipažinimas balsu „jau“, „tuoj baigsiu“ ir pan. Įdomu tai, kad daugelyje tiek moteriškų, tiek vyriškų žurnalų gausu patarimų, kaip imituoti orgazmą. Įdomu ir tai, kad pats ankstyviausias istorijoje minimas įrašas apie orgazmo imitaciją ir kaip tai reikėtų padaryti yra užfiksuotas II mūsų eros amžiuje Ovidijaus raštuose, knygoje „Ars Amatoria“ („Meilės menas“), kur jis pataria moterims, kaip jos turėtų elgtis, kad imituotų orgazmą ir pamalonintų vyrus.

Dar vienas įdomus dalykas, kad orgazmo imitacija turi evoliucinę prasmę. Buvo pastebėta, bet nėra faktais patvirtinta, kad anksčiau moterys imituodavo orgazmą, kai turėdavo santykius su genetiškai nepatikimais partneriais. Kadangi kontracepcijos priemonių nebūdavo, o ji nenorėdavo pastoti, todėl imituodavo orgazmą. Kaip žinia, moters orgazmas garantuoja didesnę pastojimo tikimybę.

– Moterims imituoti lengviau...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją