– Kokios moterys dažniausiai patenka į meilės trikampį ir įsimyli vedusius vyrus?

– Tikrai neįmanoma nusakyti vienos moters charakteristikos, kuri įsimyli vedusį vyrą. Juk ne visi vyrai, tik pamatę moterį, iš karto sako „Esu vedęs“. O kiek iš jų patinkančiai moteriai sako, kad skiriasi, gyvena atskirai ar kaip šuo su kate, nors tai visiška netiesa. Labai priklauso ir nuo situacijos, kada, kokioje gyvenimo situacijoje pasitaiko vedęs vyras ir kiek moteris geba pažinti vyrus, tikruosius jų ketinimus. Įsimylėti vedusį vyrą gali pasitaikyti kiekvienai, tačiau tos moterys, kurios nuspręs tęsti ir palaikyti meilės trikampį ilgesnį laiką, išaiškėjus vyro tikrajam statusui, dažniausiai pasižymės žema savigarba ir jausis nepakankamai patrauklios tinkamesniems partneriams. Šios moterys gali bijoti įsipareigojimo vienam žmogui ir atstūmimo. Kai moteris pasirenka tai, kas nepasiekiama, tada nereikia įsipareigoti ir jeigu santykiai nutrūksta, lengviau susitaikyti su santykių pabaiga, nes juk to ir natūraliai galima buvo tikėtis.

– Ar tam įtakos gali turėti vaikystėje patirti įvykiai, auklėjimas, tėčio ar mamos per didelis ar per mažas dėmesys?

– Žinoma, kad vaikystėje matyti tėvų santykiai yra labai svarbūs kuriant romantinius santykius. Dažnai suveikia namų jausmas renkantis partnerį. Renkamės partnerį panašų į savo kažkurį tėvą. Nepasiekiamus partnerius renkasi tie žmonės, kuriems trūko nuolatinio tėvų dėmesio, matė tėvų pykčius ir nesutarimus ar vieno iš tėvų nuolat nebuvo namuose (darbas užsienyje, komandiruotės, ar buvo prapuolęs darbuose).

– Kartais yra toks stereotipas, kad tarsi meilužė yra geresnė/pranašesnė už žmoną. Vyras būtent jai skundžiasi apie savo žmoną ir pan. Bet ar išties taip yra? Ar meilužė turi kuo džiaugtis būdama meiluže? Ar ta vyro išsakoma kritika žmonai išties kelia meilužės savivertę? O gal tai tik trumpalaikė savivertė?

– Realiai vyro skundai žmona meilužei yra tik manipuliacijos, noras gauti užuojautą, palaikymą. Dažniausiai tokios kalbos neveda prie skyrybų ir realių veiksmų. Meilužė realiai džiaugiasi smagiu laiku ir pramogomis, gerai jei tai gali būti viešos pramogos. Tačiau jei meilužė ir žmona gyvena viename mieste, kur dar gausu bendrų pažįstamu, pramogos gali apsiriboti viešbučiais ar jos pačios namais, dar lieka kelionės – „komandiruotės“ į kitus miestus ar šalis. Tačiau visada lieka įtampa, kad visi planai gali žlugti paskutinę minutę dėl įvairiausių priežasčių – vaikų ligos, kitos šeimai svarbios datos. Visada lieka nežinia, kad planai pasikeis, o meilužei belieka laukti kito karto. Kiek meilužė tiki vyro kritika žmonai, priklauso nuo jos naivumo. Tikiu, tai pakelia nuotaiką, bet visos abejonės įsiveržia, kai tik meilužė lieka viena ir ilgesnį laiką nesimato su vyru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją