– Sekso nauda fizinei sveikatai yra įrodyta, o kaip dėl naudos psichologinei būsenai? Aptarkime, kaip seksas padeda žmogui jaustis geriau?

– Iš tiesų seksas nuima įtampą, sumažina streso lygį dvejais būdais: visų pirma, pats sekso nebuvimas, jo laukimas, nežinojimas ar bus, ar ne gali kelti stresą. Visų antra, tai fizinė veikla, kuri padeda mažinti stresą. Be to, seksas suteikia žmogui daugiau pasitikėjimo savimi, kelia pasitenkinimą savo psichine sveikata.

– Koks jo indėlis į teigiamą poros psichologinę atmosferą?

– Santuoka stovi ant emocinio ryšio. Jei emocinis ryšys geras, seksas bus geras, jei prastas – sekso gali išvis nebūti. Pasakysiu paprastai, moteris lovoje į savo kūną įsileidžia kitą kūną. Ji tikisi, kad įeisi geras, rūpestingas, užjaučiantis, doras vyras. Ji nenori įsileisti tokio, kuris jos negerbia, nemyli, niekina, žemina. Tokiems vartai užsidaro. O jei konkrečiau atsakant į klausimą, seksas didina poros intymumą, nes nėra nieko intymiau už sueitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją