Erekcijos sutrikimai toli gražu nėra retenybė, vis dėlto daug vyrų drovisi, bijo, todėl nesikreipia į medikus. Delsiant gali būti ilgai nepastebėti ankstyvi gyvybei pavojų keliančių ligų požymiai.

Erekcijos sutrikimų priežastis gali būti prasta sveikata, aukštas cholesterolio lygis arba aukštas kraujospūdis. Be to, erekcijos disfunkcija gali indikuoti dvi sunkias ligas.

Jeigu neužsiminsite gydytojui apie erekcijos sutrikimus, medikai neskirs testų nustatyti diabetą ar širdies ligą, kas yra dvi dažniausios impotencijos priežastys. Tiek dėl vienos, tiek dėl kitos ligos sutrinka kraujotaka, taip pat yra veikiama nervų sistema.

Seksualinė impotencija gali būti ir išsėtinės sklerozės, ir Parkinsono ligos ženklas.

Gydytoja Gigi Taguri teigė: „Erekcijos sutrikimai būdingi vyresniems nei 40 m. vyrams. Dažnos erekcijos problemų priežastys – aukštas kraujospūdis, diabetas, aukštas cholesterolio lygis, nutukimas – visa tai labiau būdinga minėto amžiaus žmonėms.

Tiesa, erekcijos sutrikimai toli gražu nėra vyresnio amžiaus vyrų problema, su tuo gali susidurti ir 18 m. jaunuoliai.

Britų urologų chirurgų asociacijos duomenimis, 90 proc. impotenciją turinčių vyrų serga liga, kuri ir sukelia šią problemą, 40 proc. serga širdies ir kraujagyslių ligomis, o 33 proc. – diabetu.

Širdies ir kraujagyslių ligos – dažniausia žmonių mirties priežastis visame pasaulyje; Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet dėl to miršta 17,9 mln. žmonių.

Ar galima vartoti viagros preparatą, sergant kuria nors iš minėtų ligų?

Jei sergate kokia nors liga ir dėl to turite erekcijos sutrikimų, tai nereiškia, kad esate beviltiškoje padėtyje.

Patartina pirmiausia pasitarti su savo gydytoju, bet dažniausiai diabetu ar širdies liga sergantiems vyrams skiriama viagros preparato.

Gydytoja G. Taguri teigė: „Sergant cukriniu diabetu erekcijos sutrikimų pasitaiko dažniau, kita vertus, reikia vartoti preparatų nuo erekcijos sutrikimų. Pasiaiškinkite, ar jūsų vartojamų vaistų ir viagros ar panašaus preparato vartojimas vienu metu nesukels šalutinio poveikio. Dažniausiai, sergant širdies ligomis, galima vartoti preparatų nuo erekcijos sutrikimų. Jeigu pastarąjį pusmetį jums buvo insultas ar širdies smūgis, jei vartojate medikamentus nuo krūtinės anginos, preparatų nuo erekcijos sutrikimų jums neskirs.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją