– Papasakokite, kas yra emocinė neištikimybė?

– Emocinė neištikimybė yra tada, kada tampame emociškai artimi kitam žmogui, o ne savo partneriui. Kai nuolat imame galvoti apie kitą asmenį, kai jam imame pasakoti savo baimes, svajones, dalinamės džiaugsmais ir rūpesčiais, o oficialusis partneris ima likti nuošalyje. Nuo jo imame turėti paslapčių. Realiai tai tik bendravimas, fizinės neištikimybės nėra, tad kaip ir sąžinė turėtų negraužti. Bet vis daugiau nutylime sutuoktiniui, antrai pusei, apie ką bendraujame, kiek ir kada susitinkame su savo slaptuoju draugu. Nuo emocinės neištikimybės iki fizinės neištikimybės yra tik vienas žingsnis.

– Kam ji daugiau būdinga: vyrams ar moterims ir kodėl?

– Moterys nori būti mylimos, o vyrai dažniau ieško intymių santykių. Iš tikrųjų nėra vieno atsakymo, kas – vyrai ar moterys – labiau linkusios į emocinę neištikimybę. Neištikimybei reikia poros žmonių, tad tiek vyrai tiek moterys gali imti jausti stipresnius jausmus trečiam asmeniui. Taip pat lieka tikimybė, kad kita pusė gali tiesiog žaisti ir vilioti kitą asmenį vardan kitų tikslų kaip pinigai ar intymūs santykiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją