Ką sako mokslininkai?

Remiantis žurnale „Journal of Reproductive Immunology“ paskelbtu tyrimu, mokslininkai išsiaiškino, kad, nurijus spermą, kūnas gali priprasti prie kažkieno DNR, kad imuninė sistema neveiktų nėštumo metu, rašo tinklalapis glamour.com. Kadangi kai kurie nėštumo sutrikimai atsiranda dėl to, kad tėvo genai atpažįstami kaip svetimi, iš anksto įvedus juos į organizmą, gali padėti tokių nesklandumų išvengti. Skamba keistai, tačiau mokslininkai mano, kad tai galimas evoliucinis oralinio sekso paaiškinimas. Tiesa, toks tyrimas buvo darytas gana seniai, 2000-taisiais metais, todėl aklai juo pasitikėti nereikėtų.

Mokslininkai taip pat bandė paaiškinti ir tai, kodėl vyrai savo partneres tenkina oraliniu būdu. Žurnale „Evolutionary Psychology“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad vyrai, suvokę, kad kiti gali kėsintis į jų partnerę, linkę užtikrinti, kad jų mylimosios patirtų orgazmą oralinio sekso metu. Autoriai spėja, kad toks veiksmas galėjo padėti vyrams perduoti savo genus.

Nepaisant šių priežasčių, negalima atmesti malonumo faktoriaus, kuris gali paaiškinti oralinio sekso populiarumą. Tarkime, 2016 m. Netdoctor.com.uk paskelbtame tyrime paaiškėjo, kad 67-80 proc. 16-54 metų žmonės per pastaruosius metus mėgavosi oraliniu seksu. Tiesa, senstant šie skaičiai kito. Apklausus 65 metų ir vyresnius žmones, paaiškėjo, kad oraliniu seksu užsiima 30 proc. vyrų ir 19 proc. moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)