Anot eksperto, kad pora kartu išliktų visą gyvenimą, nebūtinai turi būti apakinti aistros. „Aistra nėra rodiklis. Yra tokių porų, kurios pradžioje jautė labai didelę aistrą, o kai ši praėjo, išsiskyrė. Daug svarbiau už aistrą yra pagarba vienas kitam, bet tik susipažinus apie ją retas kuris pagalvoja“, – sakė D. Ražauskas.

Jis išskyrė 14 punktų, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį, jei siekiate su partneriu ilgalaikių santykių.

Atsakomybės jausmas

Labai svarbu, kad ir vienas, ir kitas turėtų atsakomybės jausmą, bet prioritetas – vyrui. „Jei vyras nesilaiko savo žodžio, turi daug skolų ir pan., moteris į tokį vyrą turėtų žiūrėti atsargiai. Nes vyrai taip greitai nesikeičia ir jei jis jau neturi tos atsakomybės, vargu, ar ji atsiras vėliau“, – sakė ekspertas.

Ar moterį tenkina vyro uždarbis?

Dar vienas faktorius – ar moterį tenkina vyro uždarbis. „Būna moterų, kurios apakintos įsimylėjimo nekreipia dėmesio į vyro pinigus, nors jo alga yra itin maža, visai ne tokia, prie kokios ji pratusi. Aistra gali apakinti ir moteris galvos, koks skirtumas, kiek jis uždirba, vėliau uždirbs daugiau. Gal taip, o gal ir ne. Tai yra svarbus faktorius, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Pagalvokite, ar tenkina jo uždarbis dabar“, – teigė specialistas.

Ar po konfliktų stengiasi dėl kito

„Ar bent vienas poroje stengiasi susitaikyti, ar neiškelia tų konfliktų aukščiau visko. Konfliktai yra neišvengiami, bet tai nereiškia, kad reikia dėl jų skirtis“, – sakė D. Ražauskas.

Gerbia ir susidraugauja su sutuoktinio gimine

„Jei nepavyksta sukurti gražių santykių iškart, teks įdėti pastangų, bet susidraugauti reikia. Ypač su artimiausiais – tėčiu ir mama. Nebijokite, jie gali jus patestuoti, bet visa tai reikia priimti ramiai, stengtis įsilieti į giminę, nepulti kovoti ar įrodinėti savo tiesų“, – sakė ekspertas.

Priima partnerį tokį, koks jis yra.

Tai nereiškia, kad nekonfliktuoja, bet priima partnerį su jo trūkumais. „Gali kartais pakritikuoti ir bandyti pataisyti. Bet reikia suvokti, kad kitas yra kitoks ir jis yra asmenybė“, – teigė pašnekovas.

Turi vedusių draugų

Jei pora yra apsupta tokių draugų, didelė tikimybė, kad ir patys išlaikys santykius ilgiau.

Kaukis pradžioje

„Kai kurios poros bent pirmais metais vengia ginčytis, konfliktuoti, nesako savo svajonių, taip kenčia ir kaupia viską viduje, kol viskas vieną dieną nesprogsta. Poros, kurios kaunasi (gerąja prasme) pradžioje ir nevengia išsakyti savo poreikių, nežiūri į konfliktus, kaip į kažką, kas sugriaus santykius, rodo savo vertybes, požiūrį ir pan., turi daugiau šansų išlikti kartu“, – dėstė santykių ekspertas.

Pirmagimis ir paskutinis vaikas

„Tyrimai rodo, kad dažniausiai ilgalaikiais santykiais gali pasigirti tos poros, kurių vienas savo šeimoje buvo pirmagimis, o kitas – paskutinis vaikas. Anot kai kurių specialistų, tai yra geriausia kombinacija, bet, be abejo, būna išimčių“, – sakė D. Ražauskas.

Aiškiai apibrėžia savo atsakomybes namie

„Neturi būti taip, kad visi namų kampai suverčiami ant vieno partnerio. Reikia labai aiškiai nusistatyti, kas ką daro. Poros, kurios yra konkrečiai pasiskirsčiusios buities darbus, turi daugiau šansų išlikti kartu“, – teigė specialistas.

Turi savo atskirus draugų ratus pagal lytį

Tai reiškia, kad moteris turi moterų draugių, o vyras – vyrų.

Turi bendrų draugų ratą

Tai poros, su kuriomis susitinka, kartu leidžia laisvalaikį ir pan.

Panašiai abu leidžia pinigus

Arba abu linkę atsidėti ir pataupyti, arba abu mėgsta leisti. Anot eksperto, požiūris į pinigus turi sutapti.

Panašus seksualinis aktyvumas

„Jis labai retai būna identiškas, bet reikia, kad būtų bent panašus. Jei seksą visiškai nurašote, tai labai blogas ženklas. Reikia rasti aukso viduriuką. Tiesa, pradžioje partnerio sekso poreikį suprasti labai sunku, nes aistra viską iškraipo. Tik po laiko tai pasimato. Be to, jei esate jaunas, seksualinis aktyvumas gali būti vienoks, o sulaukus 30-40 – kitoks. Tik tada jis nusistovi ir būna daugmaž pastovus“, – sakė santykių ekspertas.

Džiaugiasi vienas kito pasiekimais

Palaiko, džiaugiasi, kitiems papasakoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)