– Kaip dažnai jūsų praktikoje pasitaiko bėdų būtent dėl poros amžiaus?

– Amžiaus skirtumas dažniausiai mokslinėje literatūroje yra laikomas, kai tarp partnerių yra 10 ir daugiau metų. Tad tokių porų yra, skirtingose valstybėse jų skaičiai gali skirtis, bet bendrai paėmus, Vakarų valstybėse jų yra maždaug 8 proc. Didžioji dalis tų porų yra, kai vyresnis vyras, o moteris – jaunesnė.

– Kodėl taip yra?

– Yra daug mokslinių hipotizių, viena jų, kuri yra pagrįsta tyrimais, kad moteris, rinkdamasi partnerį, skiria didelį dėmesį jo statusui ir resursams, tai yra vyro socialiniai padėčiai ir pinigams. Dažniausiai kuo ilgiau vyras yra darbo rinkoje, tuo jis pasieks daugiau, tai reiškia, kad 30-mečio karjeros pasiekimai bus menkesni nei 50-mečio. Moterys tai vertina ir tai nereiškia, kad jos vaikosi pinigų. Evoliucinė psichologija sako, kad mes visada žiūrime, kaip būtų geriausia rūšiai, todėl moterys žiūri, kiek vyras galės prisidėti prie vaikų auginimo, ar jis turi pinigų, resursų, ar jis turi padėtį visuomenėje, ar jį gerbs, ar jo klausys ir pan. Kuo vyro aukštesnis statusas, tuo didesnė tikimybė, kad prireikus pagalbos, bus kas ją suteikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)