Nesunkinkite situacijos

Jei jau įvyko barnis, negalima be atvangos lieti jausmų ir demonstruoti emocijų, nes užėjus pykčiui jie nebūtinai atitinka įprastą jūsų būseną ir nusiteikimą, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Patartina sustoti ir tik šiek tiek palaukus bandyti susitaikyti. Tai galima daryti ir kitą dieną, kada jau būsite nusiraminusi. Konfliktą turite įvertinti mąstydama racionaliai. Privalote pagalvoti, kuris iš tikrųjų buvote teisus, kas tapo kivirčo priežastimi ir kaip būtų galima išspręsti konfliktą.

Nesiguoskite pašaliniams

Guostis ir skųstis visiems iš eilės, pradedant mama ir baigiant kolegomis, yra pati ydingiausia strategija, kurios galima griebtis susikivirčijus su partneriu. Pasistenkite užgniaužti viduje kylantį impulsą išrėkti pasipiktinimą dėl to, kas įvyko. Su partneriu veikiausiai susitaikysite, tačiau kiti, žinodami apie konfliktą, gali susidaryti neteisingą nuomonę apie jūsų išrinktąjį. Su laiku konfliktą net pamiršite, tačiau kiti jį prisimins taip puikiai, tarsi tai būtų vakarykštės dienos įvykis.

Venkite partnerį, kaip asmenybę, ir jo jausmus žeidžiančių pastabų

Kartais net susitaikius ganėtinai sunku atkurti tą abipusio pasitikėjimo lygį, kuris buvo būdingas santykiams iki konflikto. Vis dėlto tai nereiškia, kad galima pereiti prie partnerio įžeidinėjimo, priekabiavimo prie jo, kaip asmenybės, taktikos. Taip elgiantis ryšys greičiausiai ims trūkinėti, o ne tvirtėti, todėl, užuot svaidžiusi įžeidžias pastabas, verčiau paieškokite argumentuotų teiginių. Turėtumėte siekti įrodyti, kodėl, jūsų galva, partneris buvo neteisus ir neturėjo pasielgti, kaip pasielgė. Žinoma, jeigu suvokiate, kad konfliktas kilo dėl jūsų kaltės, turėkite drąsos šitai prisipažinti ir paprašyti atleidimo.

Nesikliaukite seksu, kaip priemone susitaikyti

Deja, tokie žaidimai netgi pavojingi, kadangi ilgainiui gali suformuoti pagrindą dar vienam konfliktui. Nejučiom ims kilti įtarimas, kad seksą laikote tiktai konfliktui užglaistyti tinkamu užsiėmimu. Jei šeimoje dominuos tokio tipo santykiai, taika neįsitvirtins, kadangi aistra taps įmanoma tiktai konflikto sąlygomis. Jeigu nenorite gyventi nuolatos laukdama eilinio barnio arba partnerio išprovokuoto emocinio supurtymo, nesinaudokite seksu kaip priemone susitaikyti. Laikykitės strategijos, kad intymus suartėjimas įmanomas tiktai tada, kai bus išsiaiškintos kivirčo priežastys ir suprasta, kas ir kodėl buvo kaltas.

Nepliekite savęs

Jei jaučiatės kalta dėl to, kad pakėlėte balsą arba nesuvaldėte pykčio, nereikia savęs už tai pliekti. Supraskite, kad esate gyvas žmogus, todėl ir išgyvenate kuo įvairiausias emocijas. Toli gražu ne kiekvienam pavyksta laiku susivaldyti ir imti racionaliai mąstyti: tam kartais prireikia net specialių treniruočių. Juk partneris taip pat kartkartėmis užsiplieskia, bet jūs į tai reaguojate supratingai?

Nemėginkite užglaistyti kaltės

Šis patarimas taikytinas tiems žmonėms, kurie mėgina pataisyti padėtį ir žengia pirmą žingsnį susitaikymo link net ir tuo atveju, kai yra visiškai nekalti. Jeigu tikrai ne jūs išprovokavote konfliktą, toks elgesys gali panėšėti į žeminimąsi ir tapti tiesiogine tolydžio menkstančios savivertės priežastimi. Taigi, palaukite, kol partneris pripažins, kad buvo neteisus. Laikykitės būtent tokios susitaikymo taktikos ir nemėginkite pati užglaistyti kaltės, kad tik pavyktų išsaugoti santykius. Priešingu atveju konfliktai tik dažnės, o partneris nustos jus vertinti ir gerbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)