11

„Daugeliui tai netikėta žinia, bet mokslininkai šiandien išskiria 10 sekso paskirčių. Pavyzdžiui, šiais laikais mes ir valgome ne tik tuomet, kai išalkstame, bet ir tuomet, kai norime pabendrauti, praleisti laiką, užmegzti ryšius. Kažkas panašaus yra ir dėl seksualinių santykių“, – pasakojo ginekologė.

Taigi štai 10 sekso paskirčių:

1. Seksas skirtas dauginimuisi

Pirmosios trys paskirtys, pasak medikės, yra priskiriamos prie reprodukcinio sekso. „Kartais klaidingai teigiama, kad tai yra vienintelis natūralus sekso vaidmuo. Bet jei seksas skirtas dauginimuisi, jis naudojamas be jokių apribojimų, populiacijoje atsiranda didelis gyventojų perteklius ir sekso, kaip dauginimosi funkcijos, vertė sumažėja ir gali tapti nepatogumu. Buvęs pamatiniu išlikimo mechanizmu, toks seksas tampa potencialiu naikinimo mechanizmu. Tą mes matome gyvojoje gamtoje. Taip nutinka tokioms rūšims kaip lemūrai, pelėnai, kurie prisidaugina tiek, kad populiacija „sprogsta“ ir tos pačios rūšies gyvūnai ima konkuruoti tarpusavyje, kol galiausiai juos ištinka įvairūs kataklizmai. Tuomet populiacija vėl sumažėja ir viskas vėl stabilizuojasi. Tarp žmonių taip pat yra tam tikrų konservatyvių pažiūrų grupių, kurios seksą suvokia tik kaip dauginimosi mechanizmą. Bet šiandien tai neatitinka tikrovės“, – pasakojo ginekologė.

11
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją